Tenis

Borna Gojo za manje od sat vremena nadigrao nekadašnjeg 18. igrača svijeta

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.03.2023.
Borna Gojo za manje od sat vremena nadigrao nekadašnjeg 18. igrača svijeta
Foto: FaH

Borna Gojo nastavlja s odličnim igrama, a u prvom kolu Challengera u Wacu lakoćom je u dva seta svladao Benoita Pairea...

Benoit Paire, nekadašnji 18. igrač svijeta, danas je daleko od tih pozicija i igara, a koliko je daleko, pokazao mu je Borna Gojo u prvom kolu Challengera u Wacu. Za Goju je to bilo tek zagrijavanje, izbacio ga je za manje od sat vremena.

Igraj na Gojo - Shimabukuro na SuperSport.hr (18+)

I dok se Paire muči te mu karijera ide silaznom putanjom, Gojo igra sve bolje i sve je bliži društvu najboljih 100 na ATP ljestvici. U Teksasu je krenuo odlično te se i ovdje može nadati dobrim rezultatima.

U prvom setu protiv Pairea, Gojo se našao u neugodnoj situaciji u petom gemu kada je Francuz došao do 15:40, ali hrvatski tenisač se s četiri vezana poena izvukao i odmah napravio break koji je čuvao do kraja seta.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:3, u drugom je naš tenisač ponovno došao do breaka, ovaj put u petom gemu i još jednom je tu prednost bez problema zadržao.

Pobjedom 6:3, 6:4 izborio je drugo kolo u kojem će za protivnika imati Japanca Shoa Shimabukura, 236. igrača svijeta protiv kojeg je u svakom slučaju favorit.

Challenger Waco, prvo kolo:
Borna Gojo (Hrvatska, 6) - Benoit Paire (Francuska) 6:3, 6:4

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!