Ostali sportovi

Loš dan: Hrvatski gimnastičari bez finala prvog kvalifikacijskog dana u Dohi

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 01.03.2023.
Loš dan: Hrvatski gimnastičari bez finala prvog kvalifikacijskog dana u Dohi

Hrvatska gimnastička reprezentacija nije uspjela izboriti finale Svjetskog kupa u Dohi prvog kvalifikacijskog dana...

Aurel Benović, finalist prošlog vikenda na SK u Cottbusu danas nije imao svoj dan na parteru, no svejedno je imao najbolji plasman. Gimnastičar osječkog GD Osijek-Žita završio je kao 17. s ocjenom 12.900 (start 6.1), dok je Marko Jovičić (GK Rijeka) bio 25. sa 12.666 (start 5.5) u konkurenciji 41 parteraša.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama nastupila su dva reprezentativca GK MZ Macan. Marko Sambolec zauzeo je 24. mjesto sa 13.033 (start 5.6), a Filip Ude 27. sa 12.900 (5.7) među 49 vježbača na ovoj spravi.

"Iznimno sam razočaran. Nije išlo onako kako sam planirao. Doskoci su bili nestabilni. Ništa, sutra me čeka drugi kvalifikacijski dan ovog natjecanja gdje ću nastupiti na preskoku. Parter nemam snage komentirati više od ovoga. Jako sam tužan i razočaran, a jedino što me drži je neka moja luda upornost i to da nikad neću odustati. Bit ću strpljiv. Sad se moram smiriti i pribrati da bih sutra mogao odraditi što bolje nastup na preskoku", rekao je Benović nakon partera.

"Nismo zadovoljni. Unatoč dobrim pripremama i dobro odrađenim podij treningom ovdje, Aurel nije dobro nastupio. Imao je puno grešaka u izvedbi. Okrećemo se daljnjim kvalifikacijama, imamo 10 bodova s prvog SK u Cottbusu, idemo skupljati dalje bodove u Baku već sljedećeg tjedna. Nadamo se da ćemo proći bolje i da ćemo uspjeti proći kvalifikacije za SP koje nas čekaju na jesen. Sutra još imamo kvalifikacije preskoka. Popravili smo greške koje su se pojavile u Cottbusu, izgleda da je preskok sada u dobrom stanju. Nadamo se sutra boljim kvalifikacijama", poručio je trener Vladimir Mađarević.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana, uz Benovića na preskoku borit će se i Tin Srbić na preči te Tina Zelčić na gredi.

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!