Nogomet

Leko: 'Htjeli smo pokazati da imamo još ulja u svijeći'

Petar Jenjić • srijeda, 01.03.2023.
Leko: 'Htjeli smo pokazati da imamo još ulja u svijeći'
Foto: FaH

Pobjedu protiv Osijeka prokomentirao je za MaxSport trener Hajduka Ivan Leko koji je svjestan važnosti prolaska u polufinale Kupa u ovakvom trenutku za momčad...

Trener Hajduka Ivan Leko bio je zadovoljan pobjedom svoje momčadi, posebno na situaciju u kojoj se njegovi igrači nalaze posljednjih dana.

Igraj na Hajduk - Lokomotiva na SuperSport.hr (18+)

"Bitna pobjeda, svi znamo po tradiciji da Hajduk ovdje teško pobjeđuje, posebno na ovu našu situaciju. Mislim da je bilo potpuno zasluženo. Odigrali smo pravu, mušku partiju, a trebali smo je i ranije riješiti. Bili smo dobri i koncentrirani. Imali smo tri, četiri šanse prije drugog gola. Čestitke svima, momčad je odreagirala baš dobro gdje je, ponavljam, jako teško Hajduk ranijih godina pobjeđivao."

Nije bilo nimalo lako u svlačionici nakon 4:0 poraza od Dinama.

"Nastojali smo biti normalni, pričati normalno kao ljudi. Ovo je ipak stvar ponosa i obraza. Nismo mi majstori, nismo mi dobri, ali nismo ni loši koliko to izgleda. Htjeli smo pokazati da imamo još ulja u svijeći. Bilo je tu i nešto dobrog nogometa."

Hajduk je igrao s četiri u zadnjoj liniji.

"Može biti, očito je to stvar vjere i percepcije. Čim kažeš da će biti tri, odmah je panika i nervoza, igrači postaju lošiji, a razlika je samo deset metara. Dalje, ako gledamo malo europski nogomet, sustav s tri ne igraju ga baš samo male ekipe. Hajduk je dvije titule osvojio s takvom igrom. Moji momci se očito puno bolje snalaze s četiri, to su danas i pokazali. Sad ćemo vidjeti u sljedećim utakmicama."

Odlično je odigrao mladi Luka Vušković.

"Zabio je bitan gol. Znate da je opcija da će tako mlad igrač biti jako dobar ili jako loš, tu nema sredine. Danas je bio dobar. Zabio je gol, ali imao i imao je onu jednu lošu reakciju, bilo bi drugačije da je bilo 0:0 u tom trenutku. On je jedan ogroman talent i ja nikada nisam vidio tako dobrog igrača sa 16 godina. To moramo iskoristiti."

Slijedi prvenstvena utakmica protiv Lokomotive.

"Lokomotiva je dobra, igra nogomet, volim kada netko igra bez respekta. Nama je sada drugačije. Sada se trebamo dobro odmoriti i početi igrati bez pritiska, uz vjeru i samopouzdanje u ono što je momčad radila zadnjih tjedana."

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!