Nogomet

Kraj sezone za Luku Sučića, čekaju ga operacija i višemjesečna pauza

Mihaela Bradovski • utorak, 07.03.2023.
Kraj sezone za Luku Sučića, čekaju ga operacija i višemjesečna pauza
Foto: EPA

Luka Sučić zaradio je ozljedu u susretu protiv bečkog Rapida. Nakon obavljenih pregleda pokazalo se kako ona nije lakše prirode već te ga čeka i operativni zahvat...

U završnici prvog poluvremena na gostovanju kod Rapida Luka Sučić morao je napustiti travnjak. U drugoj minuti sudačke nadoknade otišao je u svlačionicu, a pretrage na početku ovog tjedna donijele su loše vijesti.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sučić je zaradio napuknuće vanjskog ligamenta koljena lijeve noge i morat će na operaciju nakon čega ga očekuje dugačak oporavak.

"Žao mi je što ću propustiti okupljanje reprezentacije i daljnje utakmice Red Bull Salzburga. Rekli su mi da će do povratka nogometu proći tri ili četiri mjeseca jer šest tjedana neću uopće smjeti stati na tu nogu, a potom će slijediti terapije i oporavak", istaknuo je Sučić za Sportske novosti.

To znači da će Sučić propustiti susrete protiv Walesa i Turske u kvalifikacijama, a vrlo je upitan nastup i na završnici Lige nacija. Odmah nakon toga je i Europsko prvenstvo do 21 godine koje Hrvatska otvara 21. lipnja u Bukureštu protiv Ukrajine. Bit će to utrka s vremenom.

FOTO: EPA/Anna Szilagyi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!