Rukomet

Perkovac: 'Dužnost je ove ekipe da igra vrhunski rukomet, ovo nije bilo niti blizu toga'

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.03.2023.
Perkovac: 'Dužnost je ove ekipe da igra vrhunski rukomet, ovo nije bilo niti blizu toga'

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je poraz u gostima kod Nizozemske, domaćin je slavio 32:27, a Goran Perkovac upisao je poraz u debiju na klupi reprezentacije...

I u najavi susreta Goran Perkovac govorio je kako želi pobjedu u oba susreta protiv Nizozemske ili u najmanju ruku barem jednu. Obje neće ostvariti, poražen je u prvom susretu u Eindhovenu i to dosta glatko.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Naravno da smo željeli više, željeli smo pobjedu u ovom susretu, ali danas nismo bili pravi. Sporo smo se kretali u obrani, sporo smo se u napadu rješavali lopte. Protiv tako pokretne ekipe kao što je Nizozemska teško je uspjeti u takvom izdanju. Rekli smo i ranije, da Nizozemsku ne treba podcjenjivati, da je vrlo uigrana ekipa s odličnim igračima. No danas mi nismo pružili niti blizu našeg maksimuma. Igrali smo dvadesetak minuta dobar rukomet, ali na ovakvom nivou to je premalo i ja nisam zadovoljan ovom predstavom", istaknuo je Perkovac.

Hrvatska je u napadu bila dosta loša, nedovoljno brza i aktivna i Perkovac je svjestan da to ne prolazi. Posebno bode u oči broj tehničkih pogrešaka.

"Moramo ozbiljno poraditi ovih par dana na tom napadu. Obrana je dvadesetak minuta bila jako dobra, Kuzmanović na golu dobar, Šego isto solidan. Ovoga puta nije bilo do golmana, jednostavno nismo igrali dobro u napadu. Takva igra ne može više proći protiv nikoga."

Izbornik je bio vrlo kritički raspoložen i traži puno više.

"Dužnost je ove ekipe da igra vrhunski rukomet, da igra na nivou koji zaslužuje i publika i mi sami. Ovo nije bilo niti blizu toga. Ali ne da se nadamo nego mora biti bolje."

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!