Nogomet

Čudesan pogodak Juranovića, Union Berlin se tri puta vraćao iz zaostatka

Petar Jenjić • četvrtak, 09.03.2023.
Čudesan pogodak Juranovića, Union Berlin se tri puta vraćao iz zaostatka
Foto: EPA

U četiri prve utakmice osmine finala Europske lige vidjeli smo ukupno 14 golova, a možda i najljepši zabio je Josip Juranović čiji se Union Berlin tri puta vraćao iz zaostatka protiv belgijskog Royale Uniona...

Union Berlin - Royale Union SG 3:3

Čak tri puta u vodstvu je bio Royale Union SG, ali nije uspio doći do pobjede u gostima kod Union Berlina. Susret je zaključen sa šest postignutih golova.

Dobro su krenuli domaćini i imali nekoliko dobrih ubačaja, posebno od strane Josipa Juranovića. Međutim, do vodstva su stigli gosti.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U 28. minuti Victor Boniface pucao je s dvadesetak metara, lopta se odbila od jednog igrača Uniona, prevarila vratara i u nezgodnom luku ga prebacila.

Odlično prvo poluvrijeme Juranović je okrunio u 42. minuti. Prvo je nad njim napravljen prekršaj, a zatim je samostalno izveo slobodan udarac. Prebacio je živi zid i neobranjivo pogodio u sami kut.

Gosti su se vratili u vodstvo u 58. minuti nakon jedne greške domaće obrane. Sjurio se prema golu Loic Lapoussin i proigrao Yorbea Vertessena koji matira vratara Berlinčana.

U 69. minuti Union stiže do poravnanja. Robin Knoche pucao je penal, vratar gostiju obranio je njegov udarac, no isti je igrač naletio na odbijenu loptu i pospremio je u gol.

Samo dvije minute kasnije Royale ponovno vodi i ponovno se radilo o dobro odigranoj kontri. Bart Nieuwkoop uposlio je Bonifacea koji iz blizine zabija svoj drugi gol na susretu.

Po treći puta na utakmici domaća je momčad stigla do poravnanja. Zabio je Sven Michel minutu prije kraja regularnog vremena. Juranović je odigrao cijeli susret za svoju momčad.

Roma - Real Sociedad 2:0

Vrijednu pobjedu i prednost uoči uzvrata osigurala je Roma koja je slavila kod kuće protiv Real Sociedada.

Roma je do vodstva došla u 13. minuti. Tammy Abraham je uposlio Stephana El Shaarawyja u šesnaestercu, a on loptu skrenuo u gol.

Domaćin je uspio doći do novog gola u 87. minuti kada je zabio Marash Kumbulla kojem je to bio prvijenac ove sezone.

Bayer Leverkusen - Ferencvaroš 2:0

Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bio je dovoljan Bayer Leverkusenu koji je na domaćem terenu bio bolji od mađarskog Ferencvaroša.

Njemačka momčad stigla je do vodstva koncem 9. minuti kada je lijep pogodak s ruba kaznenog prostora pogodio Kerem Demirbay.

Rezultat se nije mijenjao sve do 87. minute kada je Edmond Tapsoba pospremio odbijanac u gol nakon što je slobodan udarac Adama Hlozeka završio na stativi.

Sporting - Arsenal 2:2

Itekako je zanimljivo bilo i u Lisabonu gdje je Sporting ugostio Arsenal. S obzirom na konačnih 2:2, zadovoljniji na uzvrat mogu ići Topnici.

Gosti su do vodstva stigli u 22. minuti kada je William Saliba bio najviši u skoku nakon kornera Fabija Viere i glavom skrenuo loptu u gol.

Kako je Sporting primio gol, tako ga je i zabio u 35. minuti. Goncalo Inacio poentirao je glavom nakon kornera kojeg je izveo Marcus Edwards.

Potpuni preokret stigao je u 56. minuti kada je odbijanac u gol pospremio Paulinho. Do s(p)retnog poravnanja Arsenal je došao u 62. minuti kada je loptu u svoj gol skrenuo Hidemasa Morita.

FOTO: EPA/Filip Singer

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Roma2:0Real Sociedad
Bayer Leverkusen2:0Ferencvaros
Sporting2:2Arsenal
Union Berlin3:3Royale Union Saint-Gilloise
Juventus1:0Freiburg
Manchester United4:1Real Betis
Sevilla2:0Fenerbahçe
Šahtar1:1Feyenoord

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!