Nogomet

Jakirović: 'Varaždin teži nadigravanju, moramo biti taktički disciplinirani'

Petar Jenjić • petak, 10.03.2023.
Jakirović: 'Varaždin teži nadigravanju, moramo biti taktički disciplinirani'
Foto: FaH

Trener Rijeke Sergej Jakirović na press konferenciji najavio je utakmicu protiv Varaždina koji voli igrati napadački nogomet i teži nadigravanju...

Novu prvenstvenu utakmicu igraju nogometaši Rijeke koji će u nedjelju na Rujevici ugostiti momčad Varaždina. Dvoboj je najavio trener Sergej Jakirović.

Igraj na Rijeka - Varaždin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Opet važna utakmica, kao i svaka do sada, posebno jer igramo kod kuće i želimo popraviti ovaj omjer kod kuće koji nije dobar. Bolje ide u gostima, mislim na osvajanje bodova. Stiže nam vrlo dobra momčad, dobro izbalansirana, napadački orijentirana. Kolega Kovačević radi jako dobar posao sa sportskim direktorom Šafarićem. Četiri su latentne opasnosti, najprije napadačke. Izvor svih akcija je Teklić, a sada su dobili Drožđekom još većinu širinu. Tu su Šego i Brodić koji je paker i strijelac. Momčad koja se voli nadigravati i težiti da zabije pogodak. Morat ćemo biti disciplinirani kako bismo sve njihove vrline uspjeli zaustaviti. Naravno da, uz pomoć naše publike, probamo kazniti neke njihove mane koje smo iskautirali. Vidjet ćemo kako će to izgledati."

Prošli tjedan odigrali su utakmicu protiv Istre 1961 u Puli.

"Bila je dobra utakmica. Nekako je to sve otišlo u drugi plan jer je glavni dio bio usmjeren na suce. Taktički smo odigrali jako dobro inače kvalitetnu Istru koja je dobro otvorila proljeće i cijelu sezonu igra dobro. Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili."

U Puli su igrali prošli petak, a novo kolo je u nedjelju.

"Deset dana proći će do utakmice. Imali smo slobodan vikend, u ponedjeljak se našli. Radimo i pripremamo nešto kako bismo ih mogli ugroziti i nadam se da ćemo u nedjelju biti uspješni u tome. Nije lako nikoga probiti. Svaki dan gledamo europski nogomet, nikome nije lako. Sigurno jest u tome kvaka da Varaždin teži nadigravanju, zato sam i rekao da moramo biti taktički disciplinirani te ne dopuštati previše prostora, posebno iza naših leđa jer to oni jako dobro kažnjavaju. Mladi su, potentni i poletni. Nekada djeluju i rasterećeno. Sve što uhvate, to im je super. Vjerujem da će se i nas nešto pitati jer se mi doma moramo postaviti. Idućih pet kola igramo četiri kod kuće. Ako uspijemo tu uhvatiti dosta bodova, bit ćemo legitimni kandidati za više pozicije."

Susret s Varaždincima sigurno će propustiti Matija Frigan.

"Frigan ima tri žuta, ali i da nema bio bi upitan za utakmicu. Dva je dana proveo na štakama, noga mu je ljubičasta. Ne optužujem Franu Mlinara koji je izuzetno dobar i korektan igrač te to sigurno nije napravio namjerno. Kroz novine se provlači da nije trebao biti isključen. Išlo se na loptu, ali je u nastavku zakačio njega. Tek je jučer počeo trenirati, to je bio opasan start za njega. Imamo Obregona i Jurića, vidjet ćemo još."

U kadar se vraćaju Liber i Selahi.

"Odradili su kartone, ostali su svi na dispoziciji. Imali smo kroz tjedan nekih problema, ali sve su to mladi ljudi. Brzo se oporavljaju. Mitrović je s nama, inzistirao sam da bude s nama u karantenama, da bude dio ekipe. On je predviđen da igra s Celjem prijateljsku utakmicu 25. ožujka, ovdje na Rujevici u reprezentativnoj pauzi."

"Zadovoljan sam s Godom. Kao što je Vukčević igrao prije njega, on je strpljivo trenirao i čekao svoju šansu. Odlučili smo malo rotirati, damo njemu priliku. Tu je uvijek želja za dokazivanjem i za sada je dobro odigrao. Podjednaki su, svaki ima svoje vrline i mane. Ako igra tvoj kolega, nema zavisti i ljubomore, moraš se radovati kao da i ti igraš. Samo tako možemo napredovati. Nemam prvih 11, njih 15-16 je u užoj kombinaciji. S obojicom sam zadovoljan, mislim da smo dobro odlučili", nastavio je Jakirović.

Nakon Varaždina slijedi gostovanje kod Dinama, a zatim tri uzastopne domaće utakmice.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!