Rukomet

Perkovac i igrači u Županji na otvaranju polivalentnog igrališta s atletskom stazom

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 11.03.2023.
Perkovac i igrači u Županji na otvaranju polivalentnog igrališta s atletskom stazom
Foto: Zvonimir Kuhtić/HINA

U gradu gdje su nogomet i tenis zaigrani prvi put u Hrvatskoj, u petak je otvoreno novo polivalentno igralište s atletskom stazom kakvim se mogu pohvaliti rijetki gradovi u našoj zemlji...

Riječ je o polivalentnom igralištu standardnih rukometnih dimenzija s atletskom stazom koje je napravljeno u trenutačno najmodernijoj TPE tehnologiji za vanjske sportske podloge, odobrene od strane IHF-a, FIBA-e, FIVB-a, ITTF-a, olimpijske razine i kvalitete.

Igraj na Hrvatska - Nizozemska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prigodnoj svečanosti otvorenja objekta čiji je investitor Grad Županja, a financijski su ga pomogli Ministarstvo turizma i sporta, županija Vukovarsko–srijemska, a sve to na poticaj Rukometnog kluba Županja i uz svesrdnu pomoć i razumijevanje Hrvatskog rukometnog saveza, prisustvovali su brojni uzvanici iz svijeta politike i sporta.

Domaćini svečanosti bili su gradonačelnik Županje Damir Juzbašić, ravnatelj Osnovne škole Ivana Kozarca prof. Vladimir Jozanović te predsjednik rukometnog kluba Županja i član Upravnog odbora HRS–a, Branimir Kos.

U kratkim obraćanjima prisutnima naglašena je iznimna sreća što grad Županja dobiva jedno takvo igralište koje će nesumnjivo pomoći u razvoju rukometa, košarke, futsala i odbojke, ali i rekreacije građana.

U ime Ministarstva turizma i sporta, prisutnima se obratio Darko Vučić. Brojnu delegaciju Hrvatskog rukometnog saveza predvodili su predsjednik Tomislav Grahovac, glavni tajnik Damir Poljak, direktor svih nacionalnih selekcija Ivica Udovičić, novi izbornik muške seniorske reprezentacije Goran Perkovac te igrači Luka Stepančić i Zvonimir Srna.

Čast da otvori novo polivalentno igralište s atletskom stazom pripala je upravo izborniku Goranu Perkovcu koji ovih dana priprema hrvatsku reprezentaciju u gradu heroju Vukovaru za ključnu bitku protiv Nizozemske koja ih čeka u nedjelju 12. ožujka u Osijeku.

U novo polivalentno igralište s atletskom stazom uloženo je gotovo 350.000 eura, a koristit će se za provođenje sportskih aktivnosti u sektoru rane i predškolske dobi, nastavi tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola, ali i za redovite aktivnosti županjskih klubova i udruga te rekreaciju građana.

Kako se polivalentno igralište nalazi u blizini gradske dvorane u kojoj se upravo održavalo županijsko natjecanje, mnogi mali rukometaši i rukometašice, ali i ostali sportaši silno su se razveselili dolasku Luke Stepančića i Zvonimira Srne. Red za potpise i fotografije s našim igračima bio je dugačak poput polivalentnog igrališta. A sreća na licima malih sportaša neizmjerna.

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!