Nogomet

West Ham razbio Jakoliševu AEK Larnacu, Bašić s Laziom ispao od AZ Alkmaara

Petar Jenjić • četvrtak, 16.03.2023.
West Ham razbio Jakoliševu AEK Larnacu, Bašić s Laziom ispao od AZ Alkmaara
Foto: EPA

Odigrane su četiri uzvratne utakmice osmine finala Konferencijske lige u kojima su prolazak dalje izborili AZ Alkmaar, Nice, West Ham i Anderlecht...

AZ Alkmaar - Lazio 2:1 (4:2 ukupno)

AZ Alkmaar sačuvao je vodstvo iz prve utakmice. I u uzvratu pred svojim navijačima stigao je do pobjede od 2:1 i s ukupnih 4:2 prošao dalje.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti iz rima stigli su do prednosti u 21. minuti, zabio je Felipe Anderson na asistenciju Mattie Zaccagnija. Međutim, to nije dugo trajalo.

Već sedam minuta kasniuje domaćin je izjednačio i to zaista prekrasnim dalekometnim udarcem Jespera Karlssona. Šveđanin se izborio za prostor i neobranjivo iskosa pogodio u suprotni kut.

Preokret je stigao u 62. minuti kada je udarcem s ruba 16 metara poentirao Vangelis Pavlidis. Do kraja se stanje na semaforu nije promijenilo.

Toma Bašić odigrao je svih 90 minuta za talijansku momčad.

Nice - Šerif 3:1 (4:1 ukupno)

Nakon minimalne pobjede u prvoj utakmici, francuska Nica i pred svojom publikom stigla je do pobjede. Na svom stadionu slavila je s 3:1.

Francuska momčad stigla je do prvog gola nakon pola sata igre, Gaetan Laborde lijepo je prebacio protivničkog vratara.

Domaćin je podebljao vodstvo nakon osam minuta igre u nastavku. Pogodio je Terem Moffi koji je krasno odradio završnicu u koju ga je uposlio Pablo Rosario.

Tek što je lopta krenula s centra Šerif je smanjio zaostatak, a zabio je Abdoul Tapsoba. Međutim, pitanje pobjede riješio je Bilal Brahimi koji je pospremio odbijanac u gol.

Villarreal - Anderlecht 0:1 (1:2 ukupno)

Itekako dramatično bilo je u Villarralu gdje je do minimalne pobjede i prolaska dalje stigao Anderlecht.

Rezultat se nije mijenjao sve do 74. minute. Dobro odigranu akciju kompletirao je Islam Slimani i doveo belgijsku momčad u prednost.

West Ham - AEK Larnaca 4:0 (6:0 ukupno)

Posao je u uzvratu odradio West Ham koji je i pred svojim navijačima svladao AEK Larnacu. U konačnici je slavio s visokih 4:0.

Čekićari su do vodstva stigli nakon 21 minute igre kada je poentirao Gianluca Scamacca. Vratar Ciprana mogao je i bolje reagirati kod udarca.

U završnici prvog poluvremena AEK je ostao s igračem manje kada je izravan crveni karton zaradio Gustavo.

Ako je uopće bilo pitanja oko prolaska dalje, domaćin ga je riješio početkom nastavka kada je odbijanac iz teškog kuta u gol skrenuo Jarrod Bowen. Isti igrač već je u sljedećem napadu poentirao glavom za 3:0.

Četvrti gol stigao je u 65. minuti kada je zabio Divin Mubama. Minutu kasnije iz igre kod gostiju izašao je Marin Jakoliš.

FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET

Konferencijska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Basaksehir1:4Gent
Djurgården0:3Lech Poznań
Sivasspor1:4Fiorentina
Slovan Bratislava3:5 **Basel
AZ Alkmaar2:1Lazio
Nice3:1Šerif Tiraspol
Villarreal0:1Anderlecht
West Ham 4:0AEK Larnaca

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!