Nogomet

Sevilla opasno živjela u Istanbulu, težak poraz Šahtara u Rotterdamu

Branimir Korać • četvrtak, 16.03.2023.
Sevilla opasno živjela u Istanbulu, težak poraz Šahtara u Rotterdamu
Foto: EPA

Poznata su prva četiri sudionika četvrtfinala Europske lige. Najneizvjesnije je bilo u Istanbulu gdje je Sevilla do posljednjih trenutaka opasno živjela, ali ipak uspjela proći dalje...

Sevilla se provukla u Istanbulu i unatoč porazu 1:0 uspjela je proći dalje. U prvom susretu slavila je 2:0, u uzvratu je bila bezopasna, ali domaćin je uspio doći samo do jednog pogotka.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedini strijelac bio je Enner Valencia koji je u 41. minuti iz kaznenog udarca pogodio nakon što je Alex Telles igrao rukom. Imao je Fenerbahče prilika za poravnanje ukupnog rezultata, ali nije zabio, čak niti uz devet minuta sudačke nadoknade.

Ivan Rakitić kod Seville je igrao do 83. minute kada ga je zamijenio Joan Jordan.

U dva susreta protiv Freiburga, Juventus je bio bolji protivnik i zasluženo je prošao dalje. U Torinu je slavio samo 1:0, ali zato je u gostima odnio pobjedu 2:0.

Malo je toga polazilo za nogom Freiburgu, kod kuće je u završnici prvog poluvremena ostao s igračem manje nakon što je Manuel Gulde skrivio kazneni udarac i zaradio drugi žuti karton, a Dušan Vlahović prekinuo je post i nakon šest utakmica bez gola doveo goste u vodstvo.

U drugom dijelu Juventus je potvrdio prolaz pogotkom Federica Chiese u sudačkoj nadoknadi.

Feyenoordu se otvorilo nakon što u prvom susretu u Varšavi nije uspio doći do pobjede protiv Šahtara iako je bio bolji protivnik. Upisao je u uzvratu vrlo visoku pobjedu 7:1 i prošao je dalje.

I dok je u prvom susretu promašio i više nego je mogao, u uzvratu je bila posve drugačija priča. Sve je ulazilo i već u 67. minuti vodio je 7:0 uz po dva gola Orkuna Kokcua i Oussame Idrissija dok su po jedan gol zabili Santiago Gimenez, Alireza Jahanbakhsh i Danilo. U završnici susreta Šahtar je samo došao do počasnog pogotka preko Kevina Kelsyja.

Neven Đurasek odradio je drugo poluvrijeme za Jovićevićevu momčad.

Betis se nije približio dostizanju zaostatka iz Manchestera. United je slavio na Old Traffordu s 4:1, a onda i u Sevilli s 1:0. Marcus Rashford zabio je jedini pogodak u 56. minuti.

Europska liga, osmina finala:
Fenerbahče - Sevilla 1:0 (0:2)
Freiburg - Juventus 0:2 (0:1)
Feyenoord - Šahtar 7:1 (1:1)
Betis - Manchester United 0:1 (1:4)

FOTO: EPA/SEDAT SUNA

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Real Betis0:1Manchester United
Fenerbahçe1:0Sevilla
Feyenoord7:1Šahtar
Freiburg0:2Juventus
Arsenal4:5 **Sporting
Ferencvaros0:2Bayer Leverkusen
Real Sociedad0:0Roma
Royale Union Saint-Gilloise3:0Union Berlin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!