Ostali sportovi

Hrvatski ragbijaši u Litvi traže prvu pobjedu u Europskom kupu nacija

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 25.03.2023.
Hrvatski ragbijaši u Litvi traže prvu pobjedu u Europskom kupu nacija

U trećoj utakmici Trophy divizije Europskog kupa nacija Hrvatska će tražiti prvu pobjedu...

Hrvatski ragbijaši stigli su, preko Frankfurta i latvijske metropole Rige, u Litvu, gdje će u subotu od 13 sati odigrati treću utakmicu Europskog kupa nacija, Trophy divizije. Igra se u Šiauliaiju, gradu na sjeveru Litve.

Igraj na utakmice rugbyja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Utakmica je to kojom Hrvatska može izboriti ostanak u ovom, najvišem rangu Europskog kupa nacija u kojem je ikad bila.

Naime, u vrlo izjednačenoj skupini odskače jedino Švicarska, s maksimalnih 15 bodova iz tri susreta, dok je Ukrajina završila nastup s devet bodova iz sve četiri utakmice, Litva ima pet iz dva nastupa, Švedska pet iz tri okršaja, a Hrvatska jedan bod iz dvije utakmice.

"Bit će to sasvim drugačija utakmica nego ona pripremna protiv Bugarske, ali u kompletnijem smo sastavu nego što smo bili u dvije utakmice jesenas, kada smo izgubili od Ukrajine i Švedske. Optimist sam, ali najviše uživam gledati kako mladi igrači iz domaćih klubova napreduju", rekao je izbornik Anthony Poša.

Jedan od vođa ove generacije je Jason Newton, koji igra u Južnoafričkoj Republici i debitirao je u 'kockastom' dresu prije deset godina.

"Možemo pobijediti, sve su momčadi, osim Švicarske, podjednake i svakako nam je cilj ostati u ovom rangu, u Trophy diviziji. Uostalom, već sam jednom s Hrvatskom pobijedio Litvu. To je naš nivo", rekao je Newton.

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!