Nogomet

Pogodak Danija Olma, debitant za četiri minute na terenu postigao dva gola

Petar Jenjić • subota, 25.03.2023.
Pogodak Danija Olma, debitant za četiri minute na terenu postigao dva gola
Foto: EPA

Odigrane su još dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Španjolska je u Malagi bila bolja od Norveške, dok je Rumunjska slavila kod Andore...

Pobjedu u skupini A upisala je Španjolska koja je na domaćem terenu s 3:0 bila bolja od reprezentacije Norveške. Utakmica se igrala na Estadio La Rosaledi u Malagi.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Furiju je u vodstvo doveo Dani Olmo u 13. minuti nakon ubacivanja Alejandra Baldea. Prvi mu je to pogodak u natjecateljskoj utakmici nakon dva mjeseca. Jasno, s obzirom na to da je izbivao s terena zbog ozljede većinu tog vremena.

Stanje na semaforu nije se promijenilo sve do same završnice kada je u razmaku od 60 sekundi Španjolska zabila dva pogotka. U 84. i 85. minuti poentirao je Joselu koji je ušao tri minute ranije. Bile su mu to prve minute za reprezentaciju u karijeri.

U utakmici skupine I do gostujuće je pobjede stigla Rumunjska koja je bila bolja od Andore rezultatom 2:0. Po jedan smo gol vidjeli u svakom poluvremenu.

Rumunje je u vodstvo doveo Dennis Man u 35. minuti, da bi 15 minuta kasnije pobjedu potvrdio Denis Alibec. Domaćin je u 61. minuti ostao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Marc Rebes.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo:
Andora - Rumunjska 0:2
Španjolska - Norveška 3:0

FOTO: EPA/Jorge Zapata

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!