Rukomet

GOG hvata dva gola zaostatka iz prvog susreta protiv oslabljenog Aalborga

Branimir Korać • četvrtak, 30.03.2023.
GOG hvata dva gola zaostatka iz prvog susreta protiv oslabljenog Aalborga
Foto: EPA

Danas ćemo saznati i preostala dva sudionika četvrtfinala EHF Lige prvaka, a u posljednjem meču dana GOG će hvatati dva gola zaostatka iz prvog susreta protiv Aalborga...

Iako je u prvoj utakmici nastupio značajno oslabljen, Aalborg je uspio doći do pobjede protiv GOG-a 30:28 i u dobrom raspoloženju dočekuje uzvrat. Očekuje ga jako težak susret u gostima, prednost nije velika i neće je biti lako obraniti protiv vrlo kvalitetnog domaćina.

Igraj na GOG - Aalborg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Felix Claar, Aron Pálmarsson, Lukas Sandell, Jesper Nielsen, Mikkel Hansen, Martin Larsen zbog ozljeda ne mogu pomoći Aalborgu, ali unatoč tim izostancima bitnih igrača, uspio je u prvom susretu doći do pobjede te će pokušati u uzvratu obraniti prednost i izboriti prolaz u četvrtfinale.

S tako okrnjenim rosterom Aalborga prognozirao se lagan posao za GOG, međutim borbeni domaćin uspio je zaustaviti goste i spriječiti poraz. Ključ je bilo obrambeno izdanje u prvom poluvremenu gdje je Aalborg stekao prednost, a goste ostavio na 12 postignutih golova.

Kao što se i očekivalo veliki problem bio je Simon Pytlick, on i Emil Madsen su odradili svoj dio posla, ali problem za GOG bio je u činjenici da nisu imali podršku ostalih suigrača koji su odigrali ispod očekivanja.

Osim što se bore za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka, Aalborg i GOG se bore i za naslov prvaka Danske. Naime trenutno su bodovno poravnati na vrhu s po 41 bodom, a kako će se sezona rasplesti, u velikoj mjeri ovisi koliko će se Aalborg uspjeti kompletirati.

Dosta toga uoči ovog ogleda govori u korist GOG-a koji je ujedno i domaćin i tražit će pobjedu na pogon svojih navijača, ali Aalborg ima još uvijek dovoljno igrača najviše klase da može stvoriti velike probleme GOG-u.

Što su rekli

Simon Pytlick, igrač GOG-a: "Nismo bili dobri u prvoj utakmici. Puno toga očekujemo u Odenseu, znamo da izdanje u prvom dvoboju nije bilo dobro i morat ćemo puno bolje."

Stefan Madsen, trener Aalborga: "Za nas je ovo sada ili nikada utakmica. Nakon sjajnog prvog susreta uz veliku podršku navijača, imamo dobar temelj za uzvrat. Vjerujemo kako će to ponovno biti tijesna i neizvjesna utakmica u kojoj bi ova dva gola prednosti mogla biti i velika zaliha. Dat ćemo sve od sebe za prolaz."

Mjesto, vrijeme, suci

Jyske Bank Arena, Odense, 20:45

Suci: Lars Jorum, Havard Kleven (Norveška)

Forma

GOG

GOG - Skanderborg 39:34
Aalborg - GOG 30:28
Nordsjaelland - GOG 31:34
GOG - Kolding 37:27
GOG - PPD Zagreb 33:29

Aalborg

Aalborg - Holstebro 33:26
Aalborg - GOG 30:28
Aalborg - Mors 29:21
Fredericia - Aalborg 29:28
Celje - Aalborg 31:34

Prošli međusobni dvoboj

U prvom dvoboju osmine finala Aalborg je slavio s 30:28 i na gostovanje nosi dva gola prednost. Nije puno, ali je prednost kakva-takva, posebno kada se zna koliko ima problema s izostancima.

Prognoza

Aalborg bi u normalnim uvjetima bio favorit, ali zbog velikih problema s izostancima, GOG preuzima tu ulogu.

FOTO: EPA/Boglarka Bodnar

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Kiel31:32Dinamo Bukurešt
Nantes29:30 **Orlen Wisla Plock
Telekom Veszprem38:33OTP Bank Pick Szeged
GOG32:24Aalborg Handball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!