Košarka

Cedevita Junior uspješnija od Splita: 'Falilo nam je svježine, teško smo igrali'

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.04.2023.
Cedevita Junior uspješnija od Splita: 'Falilo nam je svježine, teško smo igrali'
Foto: FaH

Cedevita Junior sinoć je bila uspješna kao domaćin protiv Splita, a na krilima Krune Simona stigla je do nove prvenstvene pobjede...

Cedevita Junior je u 4. kolu HT Premijer lige - Lige za prvaka prekinula svoj crni niz od tri uzastopna poraza pobjedom protiv Splita rezultatom 94:87 u ŠSD Boško Božić Pepsi.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Damira Mulaomerovića je fantastično otvorila utakmicu, dopustila je Splićanima zabiti samo 11 poena u prvoj četvrtini te je već nakon deset minuta imali visoko vodstvo od +18.

U drugoj četvrtini Cedevita Junior je i dalje držala kontrolu nad susretom, Split je pokušavao smanjiti prednost do poluvremena, ali Vitamini to nisu dopustili te su na veliki odmor otišli s istim zaostatkom s kojim su ušli u četvrtinu.

Treća četvrtina je bila dosta slična kao i druga, Split se pokušavao vratiti ali Cedevita Junior to nije dopuštala. Sve je izgledalo gotovo kad je otišla na +20 sedam i pol minuta do kraja susreta, ali se nakon toga Split probudio pa serijom od 20:4 napravio uzbudljiviju završnicu. Nažalost za Split nije ostalo dovoljno vremena za preokret te se Cedevita Junior vratila na pobjedničke staze.

Kruno Simon briljirao je na parketu s 24 poena, osam asistencija i šest skokova. Josip Batinić je odigrao sjajnu utakmicu, zabio je 15 poena te je dodijelio pet asistencija, dok je Vito Kučić zabio 22 poena.

Za Split je Tyrell Nelson zabio 18 poena uz šest skokova.

"Cedevita Junior je danas zaslužila pobjedu, igrala je puno bolje, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali su izvanredan šuterski dan, mi smo se mučili i očito je došla na naplatu peta utakmica u deset dana. Falilo nam je svježine, teško smo igrali i kada smo uspjeli poboljšati obranu, nismo uspjeli zabiti u par napada zaredom. Mislim da su stvarno bili bolji i zasluženo pobijedili i na tome im čestitam. Bili smo u Beogradu, dva puta u Zagrebu i taj tempo je stvarno iscrpljujući, ali odradili smo posao, duga je liga i imamo vremena poboljšati se", rekao je nakon utakmice trener Splita Srđan Subotić.

"Imali smo puno problema s ozljedama, Pavle se vraća, iako nije još u punoj snazi, puno nam znači takav igrač, pogotovo u ovom obrambenom dijelu. Moram priznati da su se svi ostali momci skupili i odigrali jako dobru utakmicu protiv jako dobrog protivnika. Po meni, Split možda i najbolje izgleda od svih ovih ekipa. Igraju dobro, imaju dobru energiju, kvalitetni su i individualno i timski. Drago mi je što smo večeras pobijedili iako mi nemamo taj neki imperativ i pritisak, čestitam svojim igračima a Splitu želim sve najbolje.", dodao je trener Cedevite Damir Mulaomerović.

AUTOR: Cedevita Junior

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!