Tenis

Nino Serdarušić zaustavljen nadomak glavnog ždrijeba u Splitu, Poljak ponovno koban

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.04.2023.
Nino Serdarušić zaustavljen nadomak glavnog ždrijeba u Splitu, Poljak ponovno koban

Nino Serdarušić nije uspio izboriti ulazak u glavni ždrijeb Challengera u Splitu. Zaustavio ga je Poljak Kacper Žuk...

Nakon što je u prvom kolu kvalifikacija svladao Stefana Travagliju koji ga je pobijedio prošli tjedan u Barletti, Nino Serdarušić nije uspio doći do pobjede protiv Kacpera Žuka u drugom kolu kvalifikacija u Splitu. Poljak je slavio u tri seta.

Igraj na mečeve turnira u Splitu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je bio njihov drugi međusobni dvoboj, prvi put su se susreli prije dvije godine također u Splitu, a tada je Žuk slavio sa 6:4, 6:2 u drugom kolu glavnog turnira.

Ovdje je Serdarušić odlično krenuo i potpunom dominacijom došao do prvog seta sa 6:2. Žuk mu nije nijednom zaprijetio dok je hrvatski tenisač imao šest break lopti i iskoristio dvije.

Odmah na početku drugog seta Serdarušić je imao break loptu, nije je iskoristio i onda je u završnici seta kod 5:4 prvi put do break lopte došao Žuk, bila je to ujedno i set lopta koju je Poljak iskoristio.

I na ulasku u treći set Serdarušić je imao veliku priliku, došao je do tri break lopte, ali Žuk se ponovno spašava, sredinom seta radi break i odlazi do pobjede.

Hrvatski tenisač tako je od deset break lopti iskoristio dvije, a Žuk također dvije, ali od njih pet. Na kraju je Serdarušić osvojio i dva poena više, ali je svejedno upisao poraz.

Challenger Split, drugo kolo kvalifikacija:
Kacper Žuk (Poljska, 6) - Nino Serdarušić (Hrvatska, 10) 2:6, 6:4, 6:3

FOTO: Frane Hrabrov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!