Košarka

Lakersi nakon drame svladali Timberwolvese, Hawksi slavili u Miamiju

Petar Jenjić • srijeda, 12.04.2023.
Lakersi nakon drame svladali Timberwolvese, Hawksi slavili u Miamiju
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmice play-ina u NBA ligi, a do pobjeda su stigli Atlanta Hawksi i Los Angeles Lakersi koji su tako izborili plasman u doigravanje...

Atlanta Hawksi izborili su sedmu poziciju na Istoku nakon što su stigli do pobjede na gostovanju kod Miami Heata sa 116:105. Miami će nakon ovoga ugostiti boljeg iz dvoboja Toronto Raptorsa i Chicago Bullsa.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Trae Young s 25 poena, dok je Dejounte Murray ubacio 18 koševa te dodao pet skokova i šest asistencija.

Miami je predvodio Kyle Lowry s 33 poena i pet asistencija.

Minnesota Timberwolvesi vodili su većim dijelom susreta, imali i 15 koševa viška, no nisu uspjeli doći do pobjede na gostovanju kod Los Angeles Lakersa koji su nakon produžetaka slavili sa 108:102.

Završnica susreta bila je prepuna grešaka i promašaja s obje strane. Sekundu prije kraja regularnog dijela Dennis Schroder zabio je tricu za 98:95, no na drugoj strani Anthony Davis faulirao je Mikea Conleyja na trici. Igrač Wolvesa ubacio je sva tri slobodna bacanja.

Ipak, u dodatnih pet minuta Lakersi su odigrali bolje te stigli do pobjede. U doigravanju ih čeka dvoboj s Memphis Grizzliesima koji su bili drugi nakon regularnog dijela sezone.

Lakerse je predvodio LeBron James s 30 poena, deset skokova i šest asistencija, Anthony Davis dodao je 24 koša i 15 skokova.

Najbolji je kod Minnesote bio Karl-Anthony Towns s 24 poena, 11 skokova i pet asistencija, dok je Mike Conley ubacio 23 koša.

NBA, play-in:
Miami Heat - Atlanta Hawks 105:116
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 108:102 (nakon produžetka)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!