Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice Mladosti uspješno krenuli u doigravanje za naslov prvaka

Sportnet • srijeda, 12.04.2023.
Odbojkaši i odbojkašice Mladosti uspješno krenuli u doigravanje za naslov prvaka

Završili su prvi polufinalni susreti doigravanja Superlige odbojkaša i odbojkašica, a uzvratne utakmice već su na rasporedu danas...

Odbojkašice Mladosti za samo 67 minuta savladale su četvrtoplasiranu u Superligi ekipu Marine Kaštela s 3:0 (25:23, 25:13, 25:14).

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim u prvom setu u kojem su cijelo vrijeme diktirale igru, vodile i 22:17, da bi na kraju pobijedile tijesno 25:23, sve ostalo je bila jednosmjerna ulica. Korektorica Andrea Mihaljević s 20 poena bila je najučinkovitija na utakmici u kojoj su Mladostašice napravile 12 poena na as-servise (Marina dva) te 43 poena u napadu (gošće 27).

Srednja blokerica Aida Mehić, izjavila je poslije utakmice:

"Kao prvo bih čestitala svojoj ekipi na pobjedi pa i gostujućoj na borbenosti. Ovo nam je bila jako važna prva pobjeda u polufinalu, vidjelo je da je sada svaka utakmica na visokom nivou i da koncentracija mora biti na visini cijelu utakmicu. Niti jedan suparnik u play offu neće nam pokloniti niti set, a kamoli utakmicu. Sada znamo na čemu još moramo raditi do uzvrata u srijedu i pokušat ćemo se što bolje pripremiti."

U Karlovcu je trećeplasirani Dinamo slavio u prvom susretu polufinala s 3:0 (25:20, 25:22, 25:23), za što im je trebalo 82 minute igre.

Po poenima po setovima to je bio možda i najneizvjesniji polufinalni susret, iako su Zagrepčanke, izuzev trećeg seta, stalno vodile. U tom trećem setu Kelteks je vodio do 21:19, no tada Dinamo radi seriju 4:0 za 21:23 pa na kraju osvaja i taj set s 25:23.

Lucija Babić iz Dinama nakon susreta je rekla:

"Bilo je teže no što smo možda očekivale, suparnice su se borile do kraja, no mi smo na kraju ipak zasluženo pobijedile."

Tara Dujmović, kapetanica ekipe Kelteks Karlovca rekla je:

"Znale smo da će biti teško, očekivale smo tešku borbu. Na kraju su igračice Dinama zasluženo slavile, a mi se nadamo boljem rezultatu u uzvratu."

"Dinamo je bio bolji u završnicama setova, vidjelo se to njihovo iskustvo koje imaju, pogotovo njihove starije igračice koje imaju duge karijere iza sebe. Mi smo pak pokazale da im možemo parirati pa vjerujemo u bolji rezultat u srijedu u uzvratu u Zagrebu", dodala je njezina suigračica Jelena Grgić.

Odbojkaši Mladosti vrlo su lako, u prvom susretu polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske, pobijedili u Domu odbojke "Bojan Stranić" trećeplasiranu Ribolu Kaštela. Za samo 72 minute Mladostaši su riješili utakmicu u svoju korist pobjedom od 3:0 (25:18, 25:14, 25:19).

Mladi Gabrijel Cvanciger na poziciji korektora u redovima Mladosti bio je najučinkovitiji igrač susreta s 13 poena. Mladostaši su bili dominantni tijekom cijelog meča, a to se posebno odražava u statistici prilikom bloka – 20 poena blokom domaćina i tek pet gostiju, koji su napravili 23 neforsirane pogreške, za razliku od 14 Mladosti.

Kapetan Mladosti Ivan Zeljković, hrvatski reprezentativac, nakon meča je konstatirao:

"Dosta lakša pobjeda od očekivanja. S naše strane bila je super-igra, nisu nas imali čime iznenaditi. Znali smo i prije susreta da smo kvalitetniji od njih i ako budemo pravi, s pravim pristupom od početka da kraja, da neće biti problema. Tako se i pokazalo na kraju. Međutim, ništa nije gotovo, znamo gdje idemo na uzvrat u srijedu, u Kaštelima domaćin uvijek igra bolje. No, sve će na kraju ovisiti o nama, ako budemo pravi mislim da nemaju šanse. Želimo privesti polufinale kraju već u srijedu, tako da do finalne serije koju svi priželjkujemo dobijemo deset dana za odmor i pripremu."

Trener Kaštelana Ivan Rančić izjavio je: "Apsolutno zaslužena pobjeda Mladosti. Znali smo da će biti jako teško u ovoj prvoj utakmici, pokušali smo ih iznenaditi od starta sa svježinom Nemanje Stevanovića, međutim, jednostavno nismo dobro krenuli u utakmicu. Oni za to imaju zasluge, jer su jako pametno igrali, imali su miks laganih i napadačkih servisa. Nismo mogli realizirati ni lagane napade, nakon dobrih prijema, a kamoli one lošije. Isto tako iz tih naših lošijih prijema oni su imali puno blokova i zaista nismo imali šanse."

U drugom polufinalnom susretu Mursa Osijek za 78 minuta je pobijedila kao domaćin četvrtoplasiranu momčad Superlige, Centrometal s 3:0 (25:22, 25:17, 25:19). Niti tu nije bilo nikakvih nedoumica oko krajnjeg pobjednika i to je zapravo bila jednosmjerna utakmica.

Uzvratni se susreti igraju u danas, 12. travnja, u Kaštelima i Nedelišću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!