Nogomet

Talijani istaknuli kandidaturu za domaćinstvo Europskog prvenstva 2032. godine

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 12.04.2023.
Talijani istaknuli kandidaturu za domaćinstvo Europskog prvenstva 2032. godine
Foto: EPA

Italija je u srijedu službeno podnijela kandidaturu za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2032. krovnom tijelu europskog nogometa UEFA-i, objavio je u srijedu Talijanski nogometni savez (FIGC).

FIGC je dodao da će se turnir održati u Milanu, Torinu, Veroni, Genovi, Bologni, Firenci, Rimu, Napulju, Bariju i Cagliariju ako ponuda bude prihvaćena.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Zamišljali smo Italiju i europski nogomet za deset godina, znajući da će pozitivno naslijeđe takvog događaja umnožiti izvanredne prilike za cijelu naciju", rekao je predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina.

Italija se prvotno planirala kandidirati za domaćinstvo Eura 2028. ili SP 2030., ali je FIGC prošle godine rekao da bi domaćinstvo Europskog prvenstva 2032. pružilo "širi vremenski okvir" za modernizaciju infrastrukture stadiona u zemlji.

Turska je također podnijela kandidaturu za domaćinstvo Eura 2028. ili 2032. u srijedu, što je njen šesti uzastopni pokušaj da bude domaćin turnira, dok su Britanija i Irska podnijele zajedničku kandidaturu za Euro 2028.

UEFA je rekla da će "procijeniti svaku ponudu" u nadolazećim mjesecima, a Izvršni odbor europskog tijela glasat će o pravima domaćina za oba turnira u listopadu.

FOTO: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!