Rukomet

PPD Zagreb ponovno protiv Sesveta: 'Bio sam iznenađen jer smo ih dobili nešto lakše nego sam to očekivao'

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 13.04.2023.
PPD Zagreb ponovno protiv Sesveta: 'Bio sam iznenađen jer smo ih dobili nešto lakše nego sam to očekivao'
Foto: FaH

Trener PPD Zagreba Slavko Goluža i srednji vanjski Karpo Sirotić najavili su utakmicu protiv Sesveta u novom prvenstvenom susretu...

Pred rukometašima PPD Zagreba nova je prvenstvena utakmica u Paket24 Premijer ligi prvaka. U razmaku od samo desetak dana ponovno će snage odmjeriti sa Sesvetama.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dvoboj dva ponajbolja hrvatska kluba na rasporedu je u subotu 15. travnja u sportskoj dvorani Trešnjevka, s početkom u 17.30 sati. Za služebene stranice kluba najavljuje ga trener Slavko Goluža.

"Iskoristili smo ovih par dana da pojačamo ritam i tempo treninga i dečki su to dobro odradili. Što se Sesveta tiče mogu reći da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi s dobrim trenerom. Zadnju utakmicu gostovali smo kod njih i ja sam bio iznenađen jer smo ih dobili nešto lakše nego sam to očekivao, no bez obzira na to prema njima osjećamo veliki respekt i maksimalno ozbiljno shvaćamo ovu utakmicu."

Zdravstveno stanje unutar momčadi još je nepromijenjeno u odnosu na prethodni period.

"Što se tiče plana za sami susret, ideja je da maksimalno rotiramo i držimo visok tempo svih 60 minuta. Što se tiče zdravstvenog kartona, on je nepromijenjen u odnosu na prethodni period. Zvone Srna je još uvijek ozlijeđen i njega čekamo, dok se Miloš Kos fino oporavlja, pojačava tempo svog treninga, ali još uvijek nije sto posto spreman za utakmicu. Što se ostalih dečki tiče oni su dobro, dobro treniraju i bit će spremni za subotu", dodao je Goluža.

Na riječi trenera nadovezao se i srednji vanjski Karpo Sirotić.

"Neobična situacija u kojoj dvije utakmice zaredom igramo sa Sesvetama, ali to je zato što smo onu prošlu zaostalu morali ubaciti negdje u kalendar. Cilj je da u subotu na svom terenu pokažemo većinu onoga što smo odigrali u Sesvetama, s izuzetkom jednog kraćeg perioda u kojemu smo upali u nekakvu crnu rupu i gdje su nam oni napravili seriju. Takve situacije moramo izbjegavati. Slažem se s trenerom da je pobjeda u Sesvetama bila lakša od očekivanog, ali mislim da su Sesvete tu odigrale ispod svoje razine i da se stoga mi ne bismo smjeli opustiti uoči utakmice u subotu."

Sirotić je ranije kroz karijeru igrao upravo za Sesvete.

"Igrao sam tamo i poznajući te dečke oni su sigurno napaljeni da nam uzvrate za poraz na svom terenu. Na nama je da odigramo jednu jako kvalitetnu utakmicu za koju se pripremamo cijeli tjedan. Mislim da smo spremni, da su dečki nabrijani i da zajedno gazimo dalje prema osvajanju prvenstva."

AUTOR: RK Zagreb

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!