Tenis

Tena Lukas osigurala plasman u četvrtfinale turnira u Chiassu

Krešimir Milić • četvrtak, 13.04.2023.
Tena Lukas osigurala plasman u četvrtfinale turnira u Chiassu

Hrvatska tenisačica nastavila je s uvjerljivom formom na turniru. Nakon što je na otvaranju izbacila domaću predstavnicu Ylenu In-Albon sad je slavila protiv 199. tenisačice svijeta Carole Monnet…

Turnir u Švicarskom Chiassu izgleda dobro leži hrvatskoj tenisačici Teni Lukas. U prvom kolu uvjerljivo je slavila protiv domaće predstavnice Ylene In-Albon, inače postavljene za treću nositeljicu, a danas je s istim ishodom prošla i protiv Carole Monnet.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lukas je trenutno 232. na WTA ljestvici, a danas je s 6:4, 6:3 savladala 199. tenisačicu svijeta s kojom joj je ovo bio prvi susret. Nije sve idealno išlo na početku za Lukas koja je tri puta gubila servis nakon čega je gubila 4:1 u prvom setu. Prijelomni trenutak bio je kad je oduzela servis na rezultatu 4:2 u prvom setu i do kraja istog put je bio jednosmjeran za Lukas.

U drugom setu slična situacija. Vodila je francuska predstavnica s 3:2 na oduzeta dva servisa Lukas, a onda hrvatska tenisačica slično kao i u prošlom oduzima servis na 3:3. Nakon toga meč je išao u smjeru pobjede hrvatske predstavnice koja je na kraju slavila s 2:0 u setovima.

Plasmanom u četvrtfinale ovog turnira na zemlji čeka je meč s drugom francuskom predstavnicom, Selenom Janićijević koja je inače na 183. mjestu WTA ljestvice, a ovo će im biti prvi međusobni susret. Ona je do ove faze natjecanja stigla pobjedama protiv belgijske tenisačice Marie Benoit te ciparske Ralice Georgiane Serban.

ITF žene Chiasso, drugo kolo:
Tena Lukas - Carole Monnet 6:4, 6:3

FOTO: Kevin Clement

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!