Ostali sportovi

Hrvatska u muškoj konkurenciji na Europskim igrama, rezultati neće previše značiti za plasman na OI

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 14.04.2023.
Hrvatska u muškoj konkurenciji na Europskim igrama, rezultati neće previše značiti za plasman na OI

I dok će u nekim sportovima nastup na Europskim igrama ujedno pomoći da se dohvati mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu, to neće biti slučaj i u stolnom tenisu. Naime samo pobjednici u mješovitim parovima osigurat će nastup na Olimpijskim igrama...

Potvrđene su zemlje sudionice Europskih igara, koje će se održati u Krakowu odnosno regiji Małopolska od 23. lipnja do 1. srpnja 2023.

Igraj na stolnoteniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Stolni tenis na Europskim igrama će se igrati u tri kategorije, pojedinačno, mješoviti parovi i ekipno, a u Hutnik Areni u Nowoj Huti će nastupiti 11 najbolje rangiranih europskih reprezentacija na trenutnoj ljestvici Međunarodne stolnoteniske federacije, uz domaćina Poljsku.

Kod muških će se natjecati Njemačka, Švedska, Francuska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Velika Britanija, Belgija, Danska i Poljska. U ženskom turniru, uz domaćina Poljsku, natjecat će se Njemačka, Rumunjska, Portugal, Francuska, Mađarska, Slovačka, Luksemburg, Austrija, Češka, Švedska i Ukrajina.

Za razliku od Europskih igara u Minsku 2019., ovogodišnje natjecanje neće biti toliko važno po pitanju plasmana na Olimpijske igre u Parizu 2024. Ovog puta plasman na Olimpijske igre osigurat će jedino pobjednici u mješovitim parovima.

Na primjer, u Minsku su plasman na Igre osigurali troje najboljih u pojedinačnoj konkurenciji, među njima je bio i Tomislav Pucar koji je osvojio broncu, pobjednici u ekipnoj konkurenciji i pobjednici u miksu.

Inače, bit će ovo treće izdanje Europskih igara. Natjecat će se u 26 sportova, 18 olimpijskih i osam neolimpijskih sportova, a očekuje se da će sudjelovati više od 7000 sportaša. Grad Krakow će biti glavno središte Igara, ali sportska natjecanja će ugostiti još 11 različitih mjesta i gradova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!