Ostali sportovi

Rasplet prvenstva: Sinj za broj 1, Nada i Mladost za finale

Sportnet, Krešimir Milić • petak, 14.04.2023.
Rasplet prvenstva: Sinj za broj 1, Nada i Mladost za finale

Nakon reprezentativne stanke, u subotu se igra pretposljednje prvenstveno kolo. Zagreb će od 13.30 sati ugostiti Mladost, a Sinj od 14 sati Nadu

Hrvatska je reprezentacija pobjedom nad Litvom i tijesnim porazom od Švicarske završila nastup u Trophy diviziji Europskog kupa nacija, a u subotu se nastavlja klupska sezona. U devetom kolu od 13:30 sati igrat će Zagreb - Mladost, a od 14 sati u derbiju dvije vodeće momčadi Sinj i Nada.

Sinj je neporažen ove sezone i u derbiju mu je dovoljan i jedan bonus bod kako bi osigurao da bude domaćin u finalnom okršaju hrvatskog prvenstva. S druge strane, Nada mora pobijediti u Sinju kako bi nedostižno pobjegla Mladosti i osigurala nastup u finalu.

Sve je to jamstvo još jednog pravog ragbijaškog spektakla u Sinju i još jednog okršaja za pamćenje. Nada se, nakon jesenskih poraza od Zagreba i Sinja, vratila u formu, a Sinjani se odlično snalaze u posve novoj ulozi lovine, momčadi koju Nada i Mladost žele srušiti s vrha.

„Susret je to dvije vodeće momčadi i velikih sportskih rivala. Nada pobjedom osigurava ulaznicu u finale, a Sinj startnu jedinicu i domaćinstvo finala. I jedna i druga momčad imaju priliku svoju poziciju riješiti prije zadnjega kola tako da očekujem maksimalno motivirane i borbene momčadi. Mi smo spremni za najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela prvenstva“, rekao je trener Sinja Luka Lerotić.

Dakle, Nada mora pobijediti uz bonus bod ako želi biti prva, dok je Sinju dovoljan i jedan bonus bod iz dvije utakmice, protiv Nade i Mladosti u Zagrebu 22. travnja. Mladost u finale može ako pobijedi i Zagreb i Sinj, uz bonus bod te uz poraz Nade u Sinju.

AUTOR: rugby.hr

FOTO: rugby.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!