Košarka

Furnir želi opet iznenaditi Cedevitu Junior

Sportnet, Krešimir Milić • petak, 14.04.2023.
Furnir želi opet iznenaditi Cedevitu Junior

Ogled s Cedevitom Junior najavio je trener Furnira Jeronimo Šarin. Želja je biti pred domaćemo publikom bolji nego u prošlom kolu protiv Zadra...

Nakon uvjerljivog poraza u Zadru, košarkaši Furnira se okreću domaćem susretu 6.kola HT Premijer lige za prvaka kada u subotu od 20 sati u Dubravu stiže Cedevita Junior. Momčad iz samog vrha koju su Lavovi ove sezone svladali u dvije od tri utakmice, a posebno dojmljiva izvedba je bila prije četiri tjedna kada su košarkaši Furnira slavili u Trnskom uvjerljivo 100:65.

Igraj na košarku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

„Cedevita Junior je kao i u prethodnim utakmicama apsolutni favorit protiv nas i zbog rostera, iskustva, Krune Simona, a i zbog pozicije na tablici u krajnjem slučaju. Na nama je da pokušamo opet prirediti iznenađenje. Iako je definitivno gotovo nemoguće ponoviti tu utakmicu kada su nas oni malo i podcijenili, a mi imali jedan dan nadahnuća. Oni su tada bili na donjoj, a mi na gornjoj granici mogućnosti“, kaže trener Furnira Jeronimo Šarin svjestan da se može očekivati puno bolje izdanje Cedevite Junior koja će zasigurno u Dubravu doći s velikim motivom.

“Ono što mene kao trenera najviše zanima u ovoj utakmici je želja da pred našom publikom u Dubravi budemo puno bolji nego u utakmici protiv Zadra. To znači da se moramo vratiti onome što smo kvalitetno radili u prethodnim utakmicama, a to je agresivna obrana s puno tranzicije i energije koje nije bilo u Zadru. Razlog tome može biti u nekoliko činjenica da smo i tu utakmicu igrali bez kapetana Vidovića čiji je nastup i protiv Cedevite Junior pod upitnikom. Nismo bili ni na gostovanju izvan Zagreba više od dva mjeseca i bez obzira što je razlog slabijeg izdanja u Zadru, moramo se skupiti ova dva dana i u subotu pokazati puno bolju igru“, dodao je Šarin.

Nakon loše partije momčadi u Zadru bolju igru želi pokazati i centar Furnira Kenan Karahodžić.

„Poslije slabije utakmice u Zadru moramo se resetirati i protiv motivirane Cedevite Junior skupiti i pokazati puno bolju igru koja bi nas odvela do pobjede. Igrali smo tri puta ove sezone s njima s različitim rezultatima i načinima kako su utakmice tekle, a ono što sigurno moramo napraviti je biti puno čvršći i agresivniji ako želimo razveseliti naše navijače'“, dodao je centar Furnira Kenan Karahodžić.

AUTOR: KK Furnir

FOTO: KK Furnir

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!