Tenis

Donna Vekić nakon velike borbe kroz dva tie-breaka do drugog kola turnira u Stuttgartu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.04.2023.
Donna Vekić nakon velike borbe kroz dva tie-breaka do drugog kola turnira u Stuttgartu
Foto: FaH

Donna Vekić upisala je pobjedu na startu jakog turnira u Stuttgartu. U ovom kolu bila je bolja od 18. igračice svijeta Ekaterine Aleksandrove...

Donna Vekić može biti zadovoljna otvaranjem nastupa na jakom WTA turniru u Stuttgartu. Prva protivnica bila je 18. igračica svijeta Ruskinja Ekaterina Aleksandrova, ali nakon velike borbe slavila je naša tenisačica.

Igraj na mečeve turnira u Stuttgartu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Meč je potrajao dva sata i 13 minuta, u oba seta odlučio je tie-break koji je Vekić odvela na svoju stranu.

Hrvatska tenisačica odlično je otvorila meč i povela s 3:0, ali Aleksandrova je sve više prijetila na reternu i vratila se kod Donninog servisa za set pri 5:3.

Set je završio u 13. igri u kojoj je Vekić spasila jednu set loptu kod 7:6 i s tri ga vezana poena uzela s 9:7 u tie-breaku.

I u drugi set Vekić je krenula breakom, ali ovoga puta Aleksandrova se odmah vratila i izjednačila. Imala je Ruskinja kod 6:5 na servisu Vekić i jednu set loptu, nije je iskoristila i Vekić je sa 7:5 u tie-breaku otišla do pobjede.

U drugom kolu Donna će igrati protiv bolje iz meča između Marije Sakkari i Karoline Pliškove. Petra Martić će svoj meč prvog kola igrati sutra kada je čeka još jedna Ruskinja, Anastasija Potapova.

WTA Stuttgart, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Ekaterina Aleksandrova (-) 7:6(7), 7:6(5)

FOTO: HINA/Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!