Košarka

Booker i Durant vodili Sunse do izjednačenja u seriji sa Zupčevim Clippersima

Krešimir Milić • srijeda, 19.04.2023.
Booker i Durant vodili Sunse do izjednačenja u seriji sa Zupčevim Clippersima
Foto: EPA

Na Istoku je Boston otišao na 2:0 u seriji protiv Atalante, a Cleveland je izjednačio seriju s Knicksima. U porazu Clippersa Ivica Zubac igrao je gotovo pola sata, a za to vrijeme ostvario je učinak od osam poena i šest skokova…

Phoenix Sunsi poništili su iznenađujuće vodstvo u seriji LA Clippersa sinoćnjom pobjedom 123:109. Izjednačili su tako na 1:1 u seriji doigravanja prvog kruga Zapadne konferencije NBA lige, a u tome ih je predvodio Devin Booker s 38 poena i devet asistencija, a imao je i pomoć Kevina Duranta s 25 poena, šest skokova i pet asistencija.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za poražene Clipperse hrvatski košarkaš Ivica Zubac proveo je na parketu malo manje od pola sata, a ostvario je učinak od osam poena i šest skokova. Šut iz igre bio mu je na 2-7, slobodna bacanja na 4-6, a upisao je i dvije ukradene lopte.

U redovima Clippersa najbolji su bili Kawhai Leonard i Russell Westbrook. Potonji je postigao 28 poena, pet skokova i toliko asista, a Leonard je zabio 31 koš te upisao sedam asista i osam skokova.

U ranijem terminu odigrane su i dvije utakmice prvog kruga doigravanja na Istoku. Boston je novom pobjedom pobjegao Atlanti na 2:0 u seriji. Na domaćem parketu slavili su 119:106, a u TD Gardenu predvodio je Boston Jayson Tatum s 29 poena i deset skokova, dok je drugi po učinku bio Derrick White s 26 poena.

Kod poražene Atlante najviše je ubacio Dejounte Murray, jednako kao i Tatum, a pratili su ga Trae Young s 24 poena i Bogdan Bogdanović s 18.

U drugoj utakmici Istoka odigranoj sinoć, Cleveland Cavaliersi su izjednačili na 1:1 u seriji protiv New York Knicksa pobjedom 107:90, a najbolji na parketu bio je Darius Garlan s 32 poena.

NBA doigravanje:
Boston Celtics - Atlanta Hawks 119:106
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 107:90
Phoenix Suns - LA Clippers 123:109

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAIvica Zubac
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!