Ostali sportovi

Hrvatski predstavnici u mješovitoj konkurenciji uzeli pobjedu u prvoj etapi 4Islands MTB stage racea

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 19.04.2023.
Hrvatski predstavnici u mješovitoj konkurenciji uzeli pobjedu u prvoj etapi 4Islands MTB stage racea

Pobjednici prve etape 4Islands MTB stage race su tim ORBEA x Leatt x Speed Company, Georg Egger i Lukas Baum s vremenom 2:55:49 u muškoj kategoriji i tim sportograf.com – Bike Aid MTB, Bettina Janas i Kim Ames u ženskoj kategoriji s vremenom 3:48:23...

Prva etapa na otoku Krku uključuje dionicu dugačku 78 kilometar i 1700 metara uspona koja je krenula i završila u Baškoj na Krku. Biciklisti su prolazili kroz stjenovite terene, uzbrdice, a penjanje na vrh otoka nagradilo ih je prelijepim pogledom na grad Krk.

Sjajni Hrvati iz tima HUSQVARNA MIX Team, Roko Fržop i Kristina Lukačević s vremenom 3:53:20 zauzeli su prvo mjesto u kategoriji mix.

U muškoj kategoriji, Georg Egger i Lukas Baum iz ORBEA x Leatt x Speed Company tima ušli su u cilj s najbržim vremenom, dok je drugo mjesto zauzeo tim BUFF Megamo, a treći su bili KTM Alchemist Brenta Brakes. U utrci ženske kategorije prve su stigle Bettina Janas i Kim Ames iz tima sportograf.com – Bike Aid MTB, druge tim TRISCELION SRT-Protective Factory, a treće tim Velohunt.

"Pokušao sam izgurati stvarno jak tempo danas jer sam znao da će ostali eksplodirati u nekom trenutku. Do trenutka kada smo dosegli zadnja dva uspona, bili smo sami", rekao je Egger o taktici u njihovom timu.

U utrci ženske kategorije prve su stigle Bettina Janas i Kim Ames iz tima sportograf.com – Bike Aid MTB, druge tim TRISCELION SRT-Protective Factory, a treće tim Velohunt.

"Danas je bio jako dobar dan! Naš plan je bio neosvrtati se na druge i voziti kao da smo same, to smo i napravile. Staze na otoku su čudesne, stvarno se super provodim s Kim", rekla je Janas.

Kvarnerski otoci su spektakularni u svim vremenskim prilikama i neprilikama, ali kada sunce sija je nešto posebno. Timovi su bili počašćeni skoro savršenim vremenskim uvjetima za vrijeme Prve etape. Krenulo je sa svježim jutrom, a kad se utrka počela zahuktavati i sunce je izašlo. 78 kilometara duga staza koja istražuje otok Krk kao nikada do sada, bila je pun pogodak za odličan početak 4Islands MTB utrke. Sutrašnja, druga etapa seli na otok Rab. Start je predviđen u 10:45 sati iz Lopara.

4Islands MTB stage race petodnevna je etapna brdska biciklistička utrka čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Ova godina razlikuje se od prethodnih po tome što je Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila "4Islands MTB race" kao dio svojih Epic series uz ostalih sedam utrka. Zahvaljujući vrhunskoj inicijativi domaćina te njihovoj ugodnoj dobrodošlici, napornom radu organizacijskog tima i sjajnoj suradnji s partnerima ostvaruje se sinergija sporta i van sezonskog turizma koja je u Hrvatskoj u svom najvećem usponu, a natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.

FOTO: Ivan Sardi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!