Ostali sportovi

Ruski i bjeloruski sportaši i dalje pod zabranom nastupa u badmintonskim natjecanjima

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 20.04.2023.
Ruski i bjeloruski sportaši i dalje pod zabranom nastupa u badmintonskim natjecanjima
Foto: EPA

Svjetska badmintonska federacija (BWF) zadržala je zabranu ruskim i bjeloruskim sportašima da sudjeluju na međunarodnim turnirima, priopćilo je u četvrtak to upravno tijelo.

BWF je prvi put zabranio ruskim i bjeloruskim sportašima u ožujku prošle godine nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, isprva koristeći svoju saveznicu Bjelorusiju kao polaznu tačku u onome što je Rusija nazvala "specijalnom vojnom operacijom".

Odluka BWF-a dolazi unatoč prošlomjesečnoj preporuci Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da se sportašima iz Rusije i Bjelorusije dopusti povratak na natjecanje kao neutralni, pod uvjetom da ne podržavaju rat ili nisu povezani s vojskom.

Stolni tenis, mačevanje, boks, judo i taekwondo među olimpijskim su sportovima koji su sportaše iz dviju zemalja ponovno prihvatili kao neutralne.

BWF je u priopćenju naveo da je odluka o produljenju zabrane donesena na sastanku vijeća u utorak.

Pojedinačne kvalifikacije i kvalifikacije u parovima u badmintonu za Olimpijske igre iduće godine u Parizu temeljit će se na rezultatima postignutim na turnirima između 1. svibnja 2023. i 28. travnja 2024.

FOTO: EPA/SERGIO PEREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!