Nogomet

Leko: 'Meni je ovo najbolja skupina momaka s kojom sam do sada bio'

Petar Jenjić • petak, 21.04.2023.
Leko: 'Meni je ovo najbolja skupina momaka s kojom sam do sada bio'
Foto: FaH

Pred nogometašima Hajduka prvenstvena je utakmica protiv Varaždina, a najavio je trener Ivan Leko...

Trener Hajduka Ivan Leko održao je press konferenciju uoči prvenstvene utakmice protiv Varaždina, momčadi koju su Splićani porazili sva tri puta ove sezone, koja se igra u subotu od 19:10 sati.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kad se gledaju prethodne tri utakmice, sve tri smo dobili, a mogli smo sve tri i izgubiti. Radi se o poletnom protivniku koji igra nogomet, a to se meni sviđa gledati. Stabilni su i znaju igrati presing. Volio bih da pobijedimo, ali sigurno je da je pred nama zahtjevna utakmica. Iza nas je dobar tjedan, bilo nas je malo, ali odradili smo tri, četiri dobra treninga. Uživao sam, nadam se da po tome možemo nešto i očekivati. Meni je ovo najbolja skupina momaka s kojom sam do sada bio."

Hajduk je ove sezone, a posebno u proljetnom dijelu, primio jako puno pogodaka.

"Obrana jest problem, ali do utakmice protiv Rijeke bili smo najbolji napad lige. Činjenica je da ne možeš ništa očekivati kada primaš toliko pogodaka, mi smo na istim golovima kao i u prvom dijelu sezone, samo što ih sada više primamo."

Hajduka će teško netko skinuti s drugog mjesta, dok je prva pozicija daleko. Preostale utakmice mogu biti filter za sljedeću.

"U ovom je trenutku jako teško reći, u velikom klubu morate naći individualnu motivaciju za svaki trening. Postoji sljedeća utakmica, za sve nas. U mojoj glavi ne postoji ta sljedeća sezona, već postoji samo Varaždin. Za sve to bit će puno vremena za pričati."

"Svaka utakmica je važna, Hajduk nije 20 godina bio prvi. isto ću se veseliti pobjedi imali jedan ili 50 bodova manje od prvog. Moraš sve svoje pokušaje napraviti na najbolji mogući način", nastavio je Leko.

Neki od glavnih igrača Varaždina su Hajdukovci Tonio Teklić i Michele Šego.

"I jedan i drugi su ključni igrači u Varaždinu, a Teklić je igrač s najviše driblinga u ligi i jedan od četiri ili pet najboljih napadača HNL-a. Drago mi je što je pokazao svoj talent, a ovdje mu, nažalost, nije bio trenutak. Želim mu svako dobro, da napravi dobru karijeru."

Pred juniorima je polufinale Lige prvaka.

"To je velika stvar za klub, za svakog od tih momaka, trenera i ljudi iz Akademije. Sjetim se kad sam ušao u klub s deset godina, uhvate me emocije. Htio bih im sa svoje pozicije poslati puno energije. Neka uživaju i neka se prezentiraju na najbolji mogući način."

"Htio bih puno toga od momčadi, da trči, da je kreativna, dominira i ima energiju. Da izgledamo kao momčad od prve do zadnje minute. Puno je onoga što bismo mi htjeli", dodao je Leko, a dodajmo i to da u kadru ponovno neće biti ni Dina Mikanovića.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!