Nogomet

Jakirović pred Goricu: 'Uvijek se veselim radi njih, ali sad moram gledati sebe i svoju momčad'

Petar Jenjić • subota, 22.04.2023.
Jakirović pred Goricu: 'Uvijek se veselim radi njih, ali sad moram gledati sebe i svoju momčad'
Foto: FaH

Trener Rijeke Sergej Jakirović najavio je gostovanje svoje momčadi u Gorici protiv istoimenog domaćina u sklopu 30. kola SuperSport HNL-a...

Pred nogometašima Rijeke gostovanje je kod Gorice u sklopu SuperSport HNL-a, a press konferenciju trener Sergej Jakirović otvorio je s riječima hvale za protivnika.

Igraj na Gorica - Rijeka na SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon pobjede protiv Hajduka, gdje smo odigrali dobro i dosta toga kontrolirali, odmorili smo se i analizirali. Ovaj smo tjedan iskoristili da se pripremimo za tešku utakmicu jer želimo bodove radi našeg cilja, a Gorica zbog svog cilja. Stigli su na bod do Šibenika. Imamo posla s momčadi koja igra jako dobro ovo proljeće, posebno kod kuće gdje imaju dvije pobjede i neriješeno s Dinamom. To su sve ekipe koje su bile iznad nas."

"Jasno nam je da moramo maksimalno ozbiljno. Očekujem čak i težu utakmicu protiv Hajduka, to je bila utakmica koju možeš opuštenije igrati zbog bodova. Gorica će nam pokušati maksimalno otežati, kao i mi njima. Kolega Sopić ih je podignuo i uvjerio da mogu ostati u ligi. Očekujem tešku, ali agresivnu i dinamičnu utakmicu", nastavio je Jakirović.

Energetski će biti zahtjevnija utakmica.

"Svaka je utakmica energetski zahtjevna jer i mi imamo specifičan stil igre. Gorica ima tu dobru energiju i sigurno će biti dosta tih duela. Tko tu bude uspješniji, tko uzme prve, druge lopte, tu je u prednosti. Psihološki im je teža utakmica jer su oni dolje, gdje smo mi bili na početku. Ovisimo sami o sebi i ne moramo gledati druge. Ako uzimaš bodove, braniš tu poziciju. Sada više nisi lovac, nego lovina. Imali smo cijeli tjedan za odmor i pripremiti se za Goricu."

Jakirović je ranije kroz karijeru bio trener Gorice.

"Ja pamtim samo dobre i lijepe stvari. Gorica je sigurno specifična, to je moj prvi posao u prvoj ligi, debitantski, gdje smo napravili dosta dobrih stvari. S godinama se to mijenja, ali trajalo je tri, četiri sezone. Bit će zanimljivo sigurno. I kad gledam rezultate, odleti mi na Goricu što je normalno. Uvijek se veselim radi njih, ali ovih 90 minuta ja moram gledati sebe i svoju momčad. Napravit ćemo sve da mi nešto uzmemo."

Neki igrači koji sada igraju u Gorici, bili su s više ili manje uspjeha u Rijeci.

"Igrali smo prijateljsku s njima u siječnju, uvijek postoji motivacija za dokazivanje. Nekad te možda išlo, nekada nije. Mitrović u omladinskoj konkurenciji se probijao, htjeli smo ga u Goricu dovesti u moje vrijeme. Sad je sazrio, ima i učinak, a na to ćemo morati obratiti pažnju. Dosta lagano i pada, meni se osobno to ne sviđa, ali igrači to koriste. Nezgodan je kao jegulja. Fućak je ušao u formu, pokazuje zašto ga je Osijek angažirao, a Tomečak i Raspopović su radili razliku i u Rijeci. Naravno da imaju Fruka, Pršića i druge dobre igrače i ovo proljeće su pokazali da mogu pobjeđivati."

Nešto o zdravstvenom kartonu.

"Dilaver je upitan i nekoliko igrača, neću ih imenovati. Imamo problema, ali želim biti optimist i da se možemo oporaviti. Ako ne bude na sto posto, nećemo riskirati ni s kim jer imamo dobrih igrača koji mogu uskočiti i dobit će priliku. U ovih sedam dana imamo tri utakmice ili u 13 dana četiri. Nema smisla ništa forsirati, pružit ćemo priliku drugima jer vjerujemo da mogu odgovoriti tim zahtjevima."

Marin je prebrodio psihološku barijeru, Vukčević je igrao dobro protiv karijeru.

"Mislim da Marin nije imao psihološku barijeru, njega vam to baš i ne dira, on je takav karakter i tip osobe. Sad kad se sjetim što je protiv Osijeka promašio. Da mu bacite sada sto lopti, svih sto bi zabio. Igra dobro u polju, trudi se, ima europske rezultate i vjeruje da može biti još bolji. Vukčević je imao sprint 37 kilometara na sat, ne znam je li itko ima brži u HNL-u. Mislim da mora igrati još odvažnije i hrabrije te da se ne ustručava nikoga. Svakoga može stići. Nadam se da će tako nastaviti."

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!