Košarka

Ozljede obilježavaju seriju Heata i Bucksa, Lakersi zadržali break unatoč sjajnom Morantu

Branimir Korać • nedjelja, 23.04.2023.
Ozljede obilježavaju seriju Heata i Bucksa, Lakersi zadržali break unatoč sjajnom Morantu
Foto: EPA

Miami Heat i Los Angeles Lakers poveli su s po 2-1 u seriji protiv Milwaukee Bucksa i Memphis Grizzliesa, nositelja u njihovim serijama...

Miami Heat - Milwaukee Bucks 121:99 (2-1)

Ozljede postaju važan, možda i ključan faktor u ovoj seriji. Milwaukee Bucksi upisali su i drugi poraz protiv Miami Heata, igraju bez Giannisa Antetokounmpa, a to je onda neka sasvim druga momčad što se najbolje vidjelo u ovoj trećoj utakmici. Miami je stigao do druge pobjede u ovoj seriji, ima 2-1 prednost i break koji ga stavlja u dobru poziciju.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U trećoj utakmici u seriji Heat je bio bolji protivnik, dominirao je i održavao razliku. Na kraju je ipak ostalo malo gorčine jer su ozljede zaradili Victor Oladipo i Jimmy Butler.

I dok situacija s Butlerom nije tako kritična, nezgodno je pao i trebao bi biti spreman za nastup u četvrtom susretu dok je Oladipo čini se teže ozlijeđen. Ne treba zaboraviti kako je već otpao zbog ozljede Tyler Herro.

Heat su do pobjede u ovom susretu predvodili Butler s 30 poena i pet skokova te Duncan Robinson s 20 poena. Kod poraženih najbolji su bili Khris Middleton s 23 poena i šest asistencija te Jrue Holiday s 19 poena i pet skokova.

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 111:101 (2-1)

Do vodstva u seriji stigli su i Los Angeles Lakersi koji su poveli 2-1 protiv Memphis Grizzliesa. Ključ je bio u fantastičnoj prvoj četvrtini Lakersa koji su je dobili s nevjerojatnih 35:9.

Tu su se Lakersi odvojili i imali lakši posao. Ja Morant je vukao Grizzliese i pokušavao ih vratiti u utakmicu, ali nije išlo. Osim toga ostao je i bez pomoći Dillona Brooksa koji je lepezi prljavih udaraca dodao onaj među LeBronove prepone nakon čega je isključen početkom drugog poluvremena.

Domaćin je u sjajnoj atmosferi odradio veliki posao, potvrdio je break iz Memphisa i nastavlja utrku za mjestom u polufinalu Zapada.

Anthony Davis upisao je 31 poen uz 17 skokova, a LeBron James dodao je 25 poena i devet skokova. Na suprotnoj strani usamljeni Morant upisao je 45 poena i 13 asistencija, a Desmond Bane ubacio je 18 poena.

FOTO: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!