Tenis

Borna Ćorić i Donna Vekić saznali protivnike u drugom kolu Madrida, treće kolo nije nedostižno

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 26.04.2023.
Borna Ćorić i Donna Vekić saznali protivnike u drugom kolu Madrida, treće kolo nije nedostižno
Foto: EPA

Ove srijede u tijeku je drugi dan WTA i prvi dan ATP Masters 1000 turnira u Madridu, a suparnike su saznali hrvatski predstavnici Borna Ćorić i Donna Vekić...

Ćorić, 17. nositelj u Madridu, bio je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv Francuza Huga Gastona. U francuskom dvoboju Gaston je lako pobijedio Jeremyja Chardyja 6:3, 6:4. Chardyju je ovo, u posljednjih godinu i pol dana, bio tek treći odigrani meč na ATP razini.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Donna Vekić je 20. nositeljica u ženskom dijelu turnira, a njena prva suparnica će biti domaća tenisačica Rebeka Masarova, inače 73. igračica s WTA ljestvice. U dugačkom meču prvog kola Masarova je pobijedila sunarodnjakinju Cristinu Bucsu 6:3, 5:7, 6:4.

Petra Martić još ne zna protiv koga će startati u Madridu. Čeka u drugom kolu pobjednicu dvoboja Argentinke Podoroske i Njemice Siegemund.

Inače, madridsku zemlju već je osjetio hrvatski tenisač Borna Gojo koji je uspješno prošao dva kola kvalifikacija. Oba je meča dobio bez izgubljenog seta, a on će meč prvog kola glavnog turnira odigrati u nastavku srijede. Njegov je suparnik Brazilac Thiago Monteiro, 28-godišnjak koji je trenutačno na 97. mjestu ATP ljestvice.

FOTO: EPA/Yoshua Arias

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!