Tenis

Borna Gojo nakon velike borbe ipak poražen u prvom kolu turnira u Madridu

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 26.04.2023.
Borna Gojo nakon velike borbe ipak poražen u prvom kolu turnira u Madridu
Foto: EPA

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Gojo (ATP - 110.) zaustavljen je u prvom kolu glavnog ždrijeba madridskog ATP Masters 1000 turnira, a svladao ga je Brazilac Thiago Monteiro (ATP - 97.) sa 7:6(9), 4:6, 6:3 nakon dva sata i 14 minuta igre...

Splićanin je tako i dalje bez pobjede na turnirima iz Masters 1000 serije, jer je izgubio i meč prvog kola na ovogodišnjem BNP Paribas Openu u Indian Wellsu, gdje je prvi put prošao kvalifikacije na ovoj razini.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gojo je imao priliku za pobjedu protiv 28-godišnjeg Brazilca, jer je u prvom setu propustio vodstvo od 5:2 u tie-breaku, a pritom je imao i dva sljedeća poena sa servisom. No, Brazilac je osvojio četiri uzastopna poena. Imao je nakon toga Gojo i dvije set-lopte (7:6, 9:8), ali je Monteiro ostao smiren te winnerom i asom izbjegao gubitak prvog seta.

Gojo se vratio u drugom setu. Break u trećem gemu bio je dovoljan za osvajanje te dionice meča, nakon što je u šestom gemu spasio tri break-lopte (15:40 i prednost).

Nažalost, jedan gubitak servisa bio je presudan u odlučujućem setu. Borna je u šestom gemu kod 30:30 napravio dvostruku pogrešku, a u sljedećem poenu Monteiro je to pretvorio u prednost koju do kraja meča nije ispustio.

Hrvatski tenisač je dvoboj završio s 19 asova i 92 posto osvojenih poena nakon prvog servisa. Gojo je u vrlo izjednačenom dvoboju ukupno osvojio poen više (90-89), ali onaj zadnji je pripao Monteiru i odveo ga u drugo kolo, gdje Brazilca čeka Rus Karen Hačanov.

U srijedu su svoje suparnike u drugom kolu doznali preostali hrvatski predstavnici na Madrid Openu.

Borna Ćorić (ATP - 20.) će igrati protiv Francuza Huga Gastona (ATP - 106.) koji je u prvom kolu sa 6:3, 6:4 bio bolji od sunarodnjaka Jeremyja Chardyja (ATP - 635.). Taj će meč biti odigran u petak, baš kao i onaj između Petre Martić (WTA - 33.) i njemačke kvalifikantice Laure Siegemund (WTA - 128.) koja je u prvom kolu svladala Argentinku Nadiju Podorosku (WTA - 104.) s 3:6, 6:3, 6:3.

Donna Vekić (WTA - 23.) za suparnicu u drugom kolu ima domaću predstavnicu Rebeku Masarovu (WTA - 74.) koja je u prvom kolu sa 6:3, 5:7, 6:4 bila bolja od sunarodnjakinje Cristine Bucse (WTA - 70.).

Dvoboj Vekić i Masarove je na rasporedu u četvrtak, kao drugi od 11 sati.

Madrid, prvo kolo:
Thiago Monteiro (Brazil) - Borna Gojo (Hrvatska, Q) 7:6(9), 4:6, 6:3

FOTO: EPA/Marcial Guillen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!