Ostali sportovi

Mladostašice slavile i u drugom susretu doigravanja protiv Dinama

Sportnet, Krešimir Milić • četvrtak, 27.04.2023.
Mladostašice slavile i u drugom susretu doigravanja protiv Dinama

U drugom susretu doigravanja za prvakinje Hrvatske odbojkašice Mladosti upisale su i drugu pobjedu. Bilo je 3:0 kao i u prvom susretu…

p>Odbojkašice Mladosti slavile su i u drugom susretu doigravanja za prvakinje Hrvatske, protiv Dinama, ovoga puta na njihovom terenu na Peščenici. Kao i u prvom susret rezultat je bio 3:0, za 75 minuta igre, a zanimljivo je da su domaće u svakom setu stigle do 21. poena.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Statistički su u nekim elementima igre dinamovke bile vrlo blizu. Imale su pet poena as servisom, a Mladost tri. Dinamovke su imale sedam poena blokom, dok je Mladost imala osam. No osjetna je razlika bila u poenima u napadu – Mladost 45, a Dinamo 35.

Kod Dinama samo je Lucija Babić dominirala s 20 poena, jedina dvoznamenkasta u svojoj ekipi, dok su kod Mladosti na dvoznamenkastom broju poena bile Andrea Mihaljević 14 poena, Josipa Marković 13 te Katarina Pavičić 11.

Mladost je ovom pobjedom došla do 2:0 u finalnoj seriji koja se nastavlja u subotu u Domu odbojke od 16:30 sati. „Mislim da smo odigrale bolje nego u prvoj finalnoj utakmici, pružile smo veći otpor. Iako je Mladost dominantna, ipak je bilo puno više neizvjesnosti u svakom setu nego u prvom susretu. Mislim da smo im uspjele dostojno konkurirati, pa se nadam da će treća biti još bolja i da ćemo uspjeti izboriti barem četvrtu utakmicu. Dat ćemo sve od sebe, a jako sam zadovoljna i brojem i podrškom naših navijača“, rekla je Valentina Vrbanac, bivša odbojkašica Mladosti, a sada jedna od glavnih poluga Dinama. „Zadovoljna sam igrom i pobjedom, vodimo s 2-0 u finalnoj seriji, no nema još opuštanja jer ništa još nije gotovo, slijedi još jedan susret u kojem želimo sve riješiti do kraja. Dinamo je bio bolji u ovom susretu nego u Domu odbojke, ipak je ovo njihov teren, servis im je definitivno bio opasniji. Svaka im čast na igri i borbenosti, lijepo je kako igraju, ali mi želimo sve riješiti u tri susreta, tako da ćemo maksimalno koncentrirane biti u subotu“, konstatirala je nakon susreta Katarina Pavičić, odbojkašica Mladosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!