Ostali sportovi

Mursa slavila i u Zagrebu te došla na korak do titule prvaka Hrvatske

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 28.04.2023.
Mursa slavila i u Zagrebu te došla na korak do titule prvaka Hrvatske

Odbojkaši Murse poveli su u finalnoj seriji hrvatskog prvenstva za odbojkaše 2-0 protiv zagrebačke Mladosti. U Domu odbojke slavili su s 3:0 i tako došli nadomak titule prvaka...

Druga finalna utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske igrala se u Domu odbojke, nakon što je u prvoj, u Osijeku, slavila Mursa s 3:0 (17, 22, 24). Pobijedili su Osječani i u drugoj, te sada vode s 2-0 uoči treće u nedjelju ponovno u Osijeku.

Igraj na odbojkaške mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od početka se vidjelo da Mursa pršti samopouzdanjem, i da je nakon osvojenog Kupa Hrvatske Vinka Dobrića u Zagrebu vidjela da se i u Domu odbojke može dobiti utakmica. Poveli su u prvom setu s 4:0, Mladost uzvratila odmah serijom 3:0 i susret je krenuo u rovovsku bitku gdje se nitko nije uspio značajnije rezultatski odlijepiti. Prvi egal bilježimo kod 12:12, prvo vodstvo Mladosti kod 13:12. Sredinom seta kreće dio susreta u kojem su se ili pogađali asevi ili promašivali servisi, igre je bilo malo, a potom, u finišu seta, gosti imaju širi arsenal kombinacija u napadu, naročito su efikasni preko sredine mreže, pa dobijaju taj dio igre s 25:22.

I drugi set bolje otvaraju gosti, pa trener Mladosti Ratko Peris već kod 2:6 traži predah. Vrlo je teško tako igrati, kada se stalno stiže rezultat, moraju domaći igrati s više rizika, a to donosi i već broj pogrešaka. Naročito na servisu, gdje Mladostaši ponovno puno griješe.

Nakon 7:7, Mladost je ponovno u minusu, gosti vode s 13:10, a Clemensa Eckera nas poziciji primača-pucača mijenja mladi Roko Vlašić. Nije pomoglo puno i njega Osječani rešetaju servisima pa se ipak iskusniji Austrijanac vraća u igru kod 14:18.

Trener Osječana Mario Teppert smiruje svoje igrače time outom kod vodstva 18:16, što odmah rezultira višim vodstvom od 22:17, pa sada Peris traži minutu odmora. Nije puno pomoglo, pa gosti osvajaju drugi set s 25:21.

Vrlo sličan bio je i treći set, gosti vode 4:1, Mladost traži time out, nakon kojeg slijedi grčevita borba stizanja poena, a javlja se i sve više nervoze u igri domaćina. Peris je na nekako najtanju poziciju drugog primača-pucača, uz iskusnog neprikosnovenog kapetana Ivana Zeljkovića, u trećem setu ubacio Stanka Stankovića. Ali, nemaju protuigru Zagrepčani, Mursa na krilima svojih stranaca smireno gradi poen po poen do konačne pobjede. Sredinom seta organizator igre Mladosti Dmitro Dolgopolov dobija i crveni karton zbog prigovora. Još jedna minuta odmora domaćih, kod 17:20, još jedan pokušaj preokretanja rezultata, kod 19:20 uzvraća Teppert na isti način, svjestan da se nekoliko poena viška njegovih igrača lako može istopiti.

Kod 20:20 prvi sudac Toni Ivković, koji se malo pogubio u meču dosudivši neke nelogične situacije, dodjeljuje crveni i žuti karton pomoćnom treneru Mladosti Toniju Kovačeviću, koji je morao napustiti teren, što još više pojačava nervozu cijelog susreta. U toj su se igri živaca na kraju bolje snašli gosti i s 25:23 osvojili i treći set za pobjedu od 3:0.

Nakon utakmice trener Mladosti Ratko Peris je rekao: "Događalo se svašta tijekom utakmice, stizali smo rezultat stalno, a onda pred kraj seta, kada se lomi rezultat neke sudačke odluke su nas izbacile iz ritma. Htjeli smo, ali Osijek je i ovoga puta bio mirniji. U ovakvim utakmicama jedan do dva poena rade razliku. Ali, ništa još nije gotovo."

Mario Teppert, trener Murse Osijek, dodao je: "Očekivali smo veliki otpor Mladosti, i bez obzira što je završilo 3:0 nije bilo lagano. Kontrolirali smo susret, nismo imali previše padova, Mladost je bila stalno u zaostatku što nam je i bio cilj, vršiti na njih pritisak na taj način. Ali, još nas čeka treći susret u Osijeku gdje znamo da neće biti lako i da se Mladost neće predati već da ćemo se morati svojski potruditi za pobjedu i taj naslov koji željno čekamo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!