Sportnet

Najmlađi i najstariji igrač La Lige ove sezone odmjerili snage u ogledu Barcelone i Betisa

HINA, Krešimir Milić • nedjelja, 30.04.2023.
Najmlađi i najstariji igrač La Lige ove sezone odmjerili snage u ogledu Barcelone i Betisa
Foto: EPA

Pred sami kraj susreta u kojem je Barcelona slavila 4:0 na terenu su bili najmlađi i najstariji igrač La Lige ove sezone. Za Barcelonu je debitirao 15-godišnji Yamal…

Lamine Yamal postao je najmlađi igrač u povijesti Barcelone s 15 godina i 290 dana koji je igrao u španjolskoj ligi i to u subotnjoj pobjedi katalonskog kluba od 4:0 protiv Betisa u 32. kolu La Lige.

Igraj na utakmice La Lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U subotu je Lamine Yamal ušao u igru u 83. minuti umjesto 18-godišnjeg Gavija i umalo zabio u 86. minuti.

"Bio je jako dobar. Rekao sam mu da proba nešto i on je to napravio. S 15 je već poseban igrač, zna zabijati, dodavati, pokazao je karakter. I kad ga vidite na treningu, shvaćate koliko on može biti važan", izjavio je trener Barcelone Xavi nakon utakmice.

Upitan na konferenciji za novinare o sličnostima ovog igrača s Lionelom Messijem ili Ansuom Fatijem, Xavi je odgovorio potvrdno.

"Da, on je sličan igrač. Ne bi se reklo da ima petnaest godina, zreliji je od svojih godina. Igrao je samo deset minuta, ali bio je dobar. Može ostaviti traga u ovoj momčadi", uvjeren je katalonski trener.

Španjolski mladi reprezentativac koji trenira u Barci od svog debija, postao je drugi najmlađi igrač koji je igrao u službenoj utakmici za prvu momčad katalonskog kluba.

Prvi najmlađi igrač bio je Albert Almasqué, koji je zaigrao na utakmici Coupe Macaya 13. studenog 1902. s 13 godina i 340 dana.

Yamal je peti najmlađi igrač u povijesti La Lige koji je ušao u igru, a najmlađi je bivši potencijalni igrač Mallorce Luka Romero, koji je počeo protiv Real Madrida s 15 godina i 219 dana 2020. godine.

Zanimljivo je da na istoj utakmici gdje je debitirao Yamal zaigrao i najstariji igrač lige, ikona španjolskog nogometa Joaquin. On je ušao za Betis u igru u 64. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!