Automoto

Red Bull dominirao Bakuom: Perez prvi u Azerbajdžanu, Verstappen drugi, a Leclercu prvo postolje ove godine

HINA, Krešimir Milić • nedjelja, 30.04.2023.
Red Bull dominirao Bakuom: Perez prvi u Azerbajdžanu, Verstappen drugi, a Leclercu prvo postolje ove godine
Foto: EPA

Rezultati skoro pa isti kao i dan ranije na sprint utrci. Leclerc je imao pole position, ali nije uspio dovesti Ferrari do prvog mjesta...

Nastavila se dominacija Red Bulla u ovoj sezoni Formule 1 i nakon VN Azerbajdžana u Bakuu. Postava na postolju je bila ista s jednom izmjenom na poziciji kao i dan ranije u sprint utrci. Slavio je danas Meksikanac Sergio Perez, a na drugom mjestu završio je njegov momčadski kolega Max Verstappen.

Charles Leclerc iz Ferrarija startao je s pole positiona treću godinu zaredom u Bakuu, a završio je utrku na trećem mjestu što mu je prvo penjanje na postolje u 2023. godini. Na četvrtom mjestu završio Fernando Alonso s Aston Martinom, peti je Carlos Sainz iz Ferarija, a na šestom mjestu završio je utrku Lewis Hamilton s Mercedesom.

Perez je iskoristio pomoć sigurnosnog automobila nakon što je Verstappen izašao iz boksa, i ostvario svoju šestu pobjedu u karijeri. Također je postao prvi vozač koji je po drugi put pobijedio na utrci u Bakuu, a na službenim stranicama Formule 1 nazvan je „kraljem ulica“.

Perez sada zaostaje šest bodova u ukupnom poretku za Verstappenom s po dvije pobjede nakon četiri kola. U ukupnom poretku poslije četiri utrke vodi Verstappen sa 93 boda, Perez je drugi sa šest bodova manje, dok je Fernando Alonso (Aston Martin) treći sa 60 bodova

Sljedeća utrka Formule vozi se sljedeći tjedan u Miamiju.

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!