Nogomet

Bišćan: 'Kako stvari stoje, imat ćemo manje od deset igrača na pripremama'

Petar Jenjić • srijeda, 03.05.2023.
Bišćan: 'Kako stvari stoje, imat ćemo manje od deset igrača na pripremama'
Foto: HINA

Trener Dinama Igor Bišćan odradio je medijski dan s Lukom Ivanušecom, osvrnuo se na svoj dolazak u klub, potvrdu naslova prvaka i predstojeće utakmice u sezoni...

Četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo je osigurao naslov prvaka Hrvatske, a danas je na press konferenciji bio trener Igor Bišćan.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sretni smo zbog naslova, to nam daje vremena raditi na bitnim stvarima do kraja sezone. Imamo priliku raditi i na stvarima koje smo mislili na pripremama. Lijep je to osjećaj, znamo gdje se nalazimo i gdje radimo. Svaka sljedeća prilika je nova šansa za dokazivanje. Osijek se podiže, nema opuštanja. Namjeravamo biti potpuno ozbiljni do kraja."

Šansu će dobiti i juniori.

"Uzet ćemo u obzir i njihove obaveze, ali znaju se prioriteti. O njima nećemo toliko razmišljati, osim ako na njih ne računamo ozbiljno. Sigurno ih protiv Osijeka nećemo staviti šest u igru, ali neki će od njih sigurno imati veći minutažu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi s pritiskom."

Bišćan je tek nedavno stigao na klupu momčadi.

"Momci su odlično reagirali od prvog dana, daju sve od sebe i na treninzima i utakmicama. Kad najkvalitetnija momčad u natjecanju daje sve od sebe, individualna kvaliteta radi razliku. To se vidjelo, a imamo i dosta prostora za poboljšanja u svim segmentima. S obzirom na specifičnu situaciju koja je bila kad sam stigao, jako sam zadovoljna. Pokazali smo sami sebi kako trebamo nastaviti s pristupom i razmišljanjem, želimo agresivnije igrati u oba smjera, da budem agresivniji u presingu kad nemamo loptu. To je neophodno ako želimo imati neku ulogu u Europi. Više kretnje i dok imamo loptu."

U medijima se piše o odlascima pojedinih prvotimaca poput Livakovića i Ivanušeca.

"Teško mi je zamisliti da ćemo morati bez njih, oni su nositelji ekipe. Klub funkcionira kako funkcionira već desetljećima. Ako nam dođe zadovoljavajuća ponuda, moramo ići dalje bez njih. Livaković je moj kapetan, on utječe pozitivno na sve. Za jednog golmana je to prava stvar, nemoguće će ga biti nadomjestiti. Ako prodate nekog igrača za deset ili 15 milijuna eura, teško ga je nadomjestiti za tri do četiri puta manji iznos."

Modri će imati nešto tanji kadar na startu priprema za sljedeću sezonu.

"Na papir smo stavili koji bi to bio broj igrača. Kako stvari stoje, imat ćemo manje od deset igrača na pripremama. To je neozbiljno za klub kao Dinamo. Priključit ćemo juniore za koje smatramo da bi mogli ostati u kadru. Mogla bi im to biti dobra prilika."

"Poveznica navijača s momčadi je uvijek nešto pozitivno, a u tim mi je situacijama draže biti u pozadini. Momci moraju biti istureniji i povezaniji s navijačima. Na nama je dati sve od sebe da se to događa što češće", dodao je Bišćan.

Luka Ivanušec istaknuo je da je trener Bišćan donio novu energiju i ozbiljnost te da su treninzi intenzivniji.

"Puno nam se mladih igrača priključilo, a na nama starijima je da ih savjetujemo. Dinamo ne treba strahovati za budućnost. Sezona je bila najizazovnija, operacija trbušnog zida, nepozivanje na Svjetsko prvenstvo. Sa sobom sam tada morao riješiti puno stvari. Izrastao sam kao osoba i naučio se nositi s neuspjehom. Ponosan sam kakav sam iz toga izašao, ali i vratio se na stari put i dobio poziv u reprezentaciju."

Ivanušec se osvrnuo i na mogući odlazak.

"O tome mi je teško govoriti, koncentriran sam da odradim sezonu do kraja. Ako do toga dođe, mislim da je najbolje izvagati sve opcije, vidjeti što se nudi i otići negdje gdje je najbolje za daljnji razvoj."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ/

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!