Zimski sportovi

Ni četiri pogotka Draisaitla nisu pomogla Oilersima kod Knightsa

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 04.05.2023.
Ni četiri pogotka Draisaitla nisu pomogla Oilersima kod Knightsa
Foto: Dea Sajko

Vegas Golden Knights i Carolina Hurricanes upisali su pobjede na startu drugog kruga doigravanja NHL-lige...

Hokejaši Vegas Golden Knightsa poveli su sa 1-0 u seriji protiv Edmonton Oilersa u dvoboju drugog kruga doigravanja Zapadne konferencije NHL lige, iako je njemački napadač u redovima Oilersa Leon Draisaitl postigao čak četiri pogotka na susretu.

Igraj na utakmice NHL doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Draisaitl je postigao prvi pogodak na susretu nakon manje od četiri minute iskoristivši situaciju s igračem više i dodavanje Connora McDavida nakon udarca Evana Boucharda, no Oilersi su prednost držali tek 40 sekundi jer je Ivan Barbašev (4:36) vrlo brzo "probio" Stuarta Skinnera na gostujućim vratima.

Michael Amadio je iz protunapada sredinom prve trećine pogodio za prvo vodstvo domaćih da bi kapetan Mark Stone iskoristio situaciju s igračem više za 3:1. Draisait je snalažljivim golom 11 sekundi prije isteka prve trećine smanjio na 3:2, a nakon što u drugih 20 minuta nije bilo pogodaka isti igrač je svojim drugim golom s igračem više na ledu početkom trećeg dijela poravnao na 3:3.

Upravo kao i na početku utakmice, Barbaševu nije trebalo dugo za anulirati taj gol, on je svojim drugim pogotkom samo minutu kasnije vratio prednost na stranu domaćih da bi Chandler Stephenson 50 sekundi potom povisio na 5:3. Draisaitl je iz brze akcije vratio nadu Oilersima, ali u samoj završnici gosti su dobili isključenje pa su izvlačenjem vratara s leda uspjeli tek brojčano se poravnati po broju klizača na ledu što su domaći iskoristili i pogotkom Jacka Eichela u praznu mrežu postavili konačni rezultat.

Daleko manje napeto bilo je u prvoj utakmici Carolina Hurricanesa i New Jersey Devilsa u kojoj su domaći slavili sa 5:1. U prvoj trećini Carolinu su do vodstva 2:0 odveli Brett Pesce i Seth Jarvis, dok su Devilsi u tom periodu uputili tek jedan udarac u okvir gola suparnika.

Nakon što je Jesperi Kotkaniemi početkom druge trećine pogodio za 3:0, gostujući trener Lindy Ruff odlučio se za promjenu vratara i s leda povukao junaka pobjede protiv New York Rangersa u prvom krugu, Akiru Schmida, no niti to nije pomoglo.

Nathan Bastian doduše je smanjio na 3:1, ali je Brady Skjei snažnim udarcem s plave linije sredinom treće trećine pogodio za 4:1, da bi Jesper Fast pogodio praznu mrežu za konačan rezultat.

NHL doigravanja:
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 5:1 (1-0 u seriji)
Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 6:4 (1-0 u seriji)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!