Košarka

Furnir dočekuje Zadar: 'Igrači koji žele profesionalno živjeti od košarke, moraju se uvijek dokazivati'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 05.05.2023.
Furnir dočekuje Zadar: 'Igrači koji žele profesionalno živjeti od košarke, moraju se uvijek dokazivati'

Uoči početka doigravanja za prvaka Hrvatske u košarci, Furnir će na svom parketu ugostiti momčad Zadra i pokušati biti što ravnopravniji protivnik...

U posljednjem desetom kolu HT Premijer lige za prvaka Furnir će u subotu od 20 sati ugostiti Zadar.

Igraj na Furnir - Zadar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti u Dubravu dolaze kao favoriti i između dvije utakmice četvrtfinala ABA lige protiv Crvene zvezde, a Dubravašima je ovaj susret prilika da poprave dojam iz posljednjih utakmica gdje ulazak u utakmicu nije bio na nivou susreta s početka Lige za prvaka.

"Kroz razgovore s igračima smo apostrofirali taj loš ulazak u utakmicu koji su imali u posljednjim susretima, a posebno u Šibenku. Tu moramo ući na drugačiji način. Zadar je jedan od najboljih klubova u ligi i sigurno nam neće biti lako posebno iz razloga da će nam rotacija biti sužena ozljedom Kuzmanovića, a pod upitnikom je i Paponja. Ono što će nam biti primarno je umjetnički dojam u ovoj utakmici i on bio trebao biti puno bolji i dati nam nadu da sezonu kroz doigravanje možemo završiti na bolji način nego u prethodnim utakmicama", kaže trener Jeronimo Šarin koji se dotaknuo i pitanja o određenom mentalnom pražnjenju momčadi pri kraju sezone:

"Očigledno je došlo, ali za igrače koji žele profesionalno živjeti od košarke to ne bi trebao biti slučaj. Ovo je mlada momčad koja nema iskustva i taj dio posla je na meni da im naglasim da je svaka utakmica novo dokazivanje jer minulog rada u sportu nema. Kroz ove sastanke vjerujem da će reakcija momčadi biti što bolja nego u posljednjim utakmicama."

Filip Bjelanović vjeruje da će publika u Dubravi vidjeti Furnir kakav je gledala prije mjesec dana "Trebamo skupiti glave i pogledati što smo krivo radili u posljednjim utakmicama. Jednostavno moramo unijeti veću energiju na ulasku u utakmicu i pokušati je zadržati što duže. To smo radili na početku Lige za prvaka, a sada smo se možda malo potrošili i izgubili ritam. Zadar je fizički odlična momčad s kojom smo znali ove sezone odigrati i utakmice koje su nudile zanimljivost i ja vjerujem da to možemo ponoviti i da će naši navijači u subotu gledati onaj stari Furnir na parketu."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!