Nogomet

Mourinho nakon Konferencijske lige, s Romom želi i Europsku ligu

Branimir Korać • četvrtak, 11.05.2023.
Mourinho nakon Konferencijske lige, s Romom želi i Europsku ligu
Foto: EPA

Danas su na rasporedu prvi polufinalni dvoboji u Europskoj i Konferencijskoj ligi. Vrlo zanimljivo bit će u Rimu gdje Roma u polufinalu Europske lige dočekuje Bayer Leverkusen...

Nakon što je prošle sezone s Romom osvojio Konferencijsku ligu, Jose Mourinho želi napraviti iskorak i ove sezone osvojiti Europsku ligu. Na dobrom je putu, u četvrtfinalu je u reprizi prošlosezonskog finala Konferencijske lige eliminirao Feyenoord, a sada kuje plan kako se riješiti i Bayer Leverkusena.

Igraj na Roma - Bayer na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Roma je u Europi dosad izgledala vrlo dobro i pokušat će tako nastaviti i protiv Bayera. Apotekari su vrlo dinamična momčad koja njeguje otvoren nogomet i Rimljani će morati biti vrlo oprezni, ali definitivno nisu bez šanse.

Ono što je najveći problem za Romu je zdravstveni karton, dio igrača je van konkurencije zbog ozljede, a neki igraju zakrpani i nisu potpuno spremni poput Paula Dybale koji je iznimno bitan igrač za Romu.

Ono što može malo brinuti Mourinha su i posljednji rezultati jer Roma ne zna za pobjedu od uzvratnog dvoboja četvrtfinala protiv Feyenoorda kada je slavila nakon produžetka. Od tada je upisala poraze od Atalante i Intera te remije s Milanom i Monzom.

S druge strane Bayer Leverkusen je u prošloj fazi natjecanja slavio protiv Royale Uniona u Belgiji s visokih 4:1 i tako se iskupio za samo 1:1 u Leverkusenu gdje nije briljirao. Nakon prolaza u polufinale, odradio je tri susreta u Bundesligi, slavio je kod kuće protiv Leipziga pa remizirao kod Union Berlina i onda u prošlom kolu kod kuće izgubio od Kölna.

Leverkusen je imao seriju od čak 14 utakmica bez poraza, ali ona je prekinuta tim domaćim porazom od Kölna koji je definitivno neočekivan.

Što su rekli

Jose Mourinho, trener Rome: "Bayer će biti drugi protivnik s kojim igramo, a da dolazi iz Lige prvaka nakon što smo ranije igrali sa Salzburgom. Europska liga je natjecanje koje je na najvišoj razini, momčadi imaju veliki potencijal i znamo da nam neće biti lako. Međutim napravit ćemo sve što možemo za pobjedu."

Xabi Alonso, trener Bayera: "Jako sam uzbuđen uoči ovog susreta, ne možemo dočekati početak susreta. Očekujemo nevjerojatnu atmosferu, prilika da uhvatimo finale Europske lige je nešto posebno. Poznajemo Romu jako dobro i bit ćemo spremni."

Mjesto, vrijeme, suci

Rim, Stadio Olimpico, 21:00

Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Nedostaju

Roma: Karsdorp, Kumbulla, Llorente (ozljede), El Shaarawy, Smalling (pod upitnikom)

Bayer: Bellarabi, Lunev, Schick (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Bayer Leverkusen i Roma prošli put susreli su se još 2015. godine u skupini Lige prvaka. Nakon 4:4 u Leverkusenu, Roma je u Rimu slavila s 3:2 golovima Salaha, Džeke i Pjanića dok su Mehmedi i Chicharito zabili za Bayer.

Prognoza

Roma je blagi favorit zbog domaćeg terena i napravit će sve da s pozitivnim rezultatom otputuje na uzvrat. Bayer je opasan u gostima koliko i kod kuće te se očekuje vrlo zanimljiv i kvalitetan dvoboj.

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Europska liga, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Roma1:0Bayer Leverkusen
Juventus1:1Sevilla

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!