Automoto

Starta sezona autoslaloma, Prelog domaćin otvorenja

Sportnet, Branimir Korać • petak, 12.05.2023.
Starta sezona autoslaloma, Prelog domaćin otvorenja

Ovog vikenda kreće još jedna automobilistička disciplina, ove godine bogatog i sadržajnog kalendara Prvenstva Republike Hrvatske u raspisu Hrvatskog auto i karting saveza...

Starta autoslalom, a treći su puta domaćini i organizatori vrijedni entuzijasti Auto karting kluba DS Racing Prelog, koji u Prelogu, pod nazivom 3. Autoslalom – Nagrada grada Preloga 2023. – Fletni i stekli, priređuju natjecanje pod počasnim pokroviteljstvom preloškog gradonačelnika Ljubomira Kolareka. Natjecanje je, uz hrvatsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Zagreba, upisano u međunarodni kalendar i boduje se za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone.

Na listi prijava su 71 vozačica i vozač, među kojima su i po jedan sudionik iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske, a hrvatski vozači stižu iz 17 klubova. Vozila su, kroz dvije grupe, serijska i sport, raspoređena u sedam različitih klasa.

Brojem sudionika, deset u različitim klasama, prednjače prošlogodišnji ekipni prvaci zagrebačkog AKK Fly with Kolman, a tek poneki manje sudionik je iz AK Delta Zagreb, AK Dugo Selo i domaćina AKK DS Racing Prelog, te ove godine ponovno ojačani AK Pula-Rovinj, svojevremeno višestruki ekipni prvak u autoslalomu. Prošlogodišnja sezona zaključena je trijumfom mladog zagrebačkog automobiliste Darija Merlića (AMK Zanatlija), koji je uz status državnog prvaka bio i pobjednikom jedne od klasa, kao i brojne konkurencije juniora. Tijekom sezone najveći su mu rivali bili iskusni Puljanin Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj), koji je bio viceprvakom, te još jedan pripadnik mlađe generacije, trećeplasirani ukupnog poretka Matej Radovanović (AK Delta Zagreb). U obranu statusa najbolje vozačice i ovog puta kreće najtrofejnija domaća amazonka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj).

Organizatori su, zbog najave lošeg vremena otkazali promociju karting slaloma, dok su u okviru drugih gradskih programa uključeni u realizaciju Humanitarne akcije Petar je mali borac.

Natjecateljska staza pozicionirana je gotovo u samom centru, na potezu Ludbreška ulica – Otok, ukupne duljine 1.460 metara, s 36 slalom vrata, raspoređenih u devet sektora. Verifikacija sudionika je subotu 13. svibnja od 8 do 9 sati, trening počinje u 10:30 sati, a prva od tri vožnje u 13 sati. Svečano proglašenje najuspješnijih planirano je u 17:30 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!