Ostali sportovi

U prva dva dana prodano više od milijun ulaznica za Olimpijske igre u Parizu

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.05.2023.
U prva dva dana prodano više od milijun ulaznica za Olimpijske igre u Parizu

Druga faza prodaje ulaznica za Olimpijske igre u Parizu 2024. koja je pokrenuta 11. svibnja izazvala je veliko zanimanje među ljubiteljima sporta u Francuskoj i diljem svijeta o čemu svjedoči podatak da je više od četiri milijuna ljudi registrirano za lutriju, a više od milijun ulaznica prodano u prva dva dana, objavili su u četvrtak organizatori.

Druga faza u kojoj su u prodaju puštene pojedinačne ulaznica za određene događaje, otvorena je u četvrtak 11. svibnja, a do kraja petka rasprodane su ulaznice za više od polovice od 32 olimpijske discipline. To uključuje skateboarding, sportsko penjanje, 3x3 basket i breakdance, sve biciklističke discipline, sva konjička natjecanja, vodene discipline, sva natjecanja u mačevanju, triatlon, moderni petoboj, streljaštvo, natjecanja u brzom hodanju i ritmičkoj gimnastici.

Ukupno je 1,5 milijuna pojedinačnih ulaznica pušteno u prodaju putem službene platforme za prodaju ulaznica za Pariz 2024. za drugu fazu. Oko 300.000 ulaznica ima najnižu cijenu od 24 eura.

Registracija za izvlačenje bila je otvorena od 15. ožujka do 20. travnja, a fanovi koji su naknadno primili termin za kupnju putem elektronske pošte dobili su priliku od 11. svibnja pristupiti službenoj web stranici za prodaju ulaznica u određenom razdoblju od 48 sati. Među ulaznicama koje su se mogle kupiti u drugoj fazi bile su one za svečano otvaranje i zatvaranje te za finala natjecanja.

Veliki odaziv zabilježen je i u prvoj fazi prodaje ulaznica u kojoj je prodano više od 3,25 milijuna ulaznica ljudima iz 158 zemalja, a dvije trećine su pokupovali stanovnici Francuske. Ova početna faza već je bila najveća rasprodaja ulaznica za sportski događaj u Francuskoj, s ulaznicama upakiranim u pakete "Make Your Games" koji se sastoje od više disciplina, s ciljem pružanja obožavateljima raznolikog olimpijskog iskustva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!