Tenis

Gojo preskočio prvu prepreku u kvalifikacijama Roland-Garrosa, poraz Tare Würth

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.05.2023.
Gojo preskočio prvu prepreku u kvalifikacijama Roland-Garrosa, poraz Tare Würth
Foto: EPA

Borna Gojo dobro je otvorio nastup u kvalifikacijama Roland-Garrosa i preskočio je prvu prepreku. Tara Würth nije bila toliko uspješna i upisala je poraz...

Polovičan učinak hrvatskih predstavnika u drugom dijelu dana u kvalifikacijama Roland-Garrosa. Borna Gojo upisao je pobjedu, ali Tara Würth je poražena.

Igraj na mečeve kvalifikacija Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gojo je postavljen za trećeg nositelja kvalifikacija, a prvi protivnik bio mu je Damir Džumhur. Tenisač iz Bosne i Hercegovine nije lako pao, no Gojo je slavio u tri seta.

Prvi set hrvatski tenisač riješio je s glatkih 6:0 da bi nakon toga Džumhur jednim breakom u drugom setu izjednačio na 1-1. Odluka je pala u trećem setu gdje je bilo puno uspona i padova, Džumhur vodio s 4:3 uz break, ali Gojo je nakon toga napravio preokret i uzeo pobjedu.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv Čileanca Alejandra Tabila koji je krenuo također pobjedom u tri seta protiv Talijana Luce Nardija.

Würth je u prvom setu propustila pet set lopti protiv Arine Rodionove. Izgubila je tie-break s 12:10 i nakon toga drugi set sa 6:0 te se oprostila od turnira.

Roland-Garros, prvo kolo kvalifikacija:
Borna Gojo (Hrvatska, 3) - Damir Džumhur (BiH) 6:0, 4:6, 6:4
Arina Rodionova (Australija) - Tara Würth (Hrvatska) 7:6(10), 6:0

FOTO: EPA/Marcial Guillen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!