Rukomet

Nije bilo prostora za iznenađenje: Podravka i Lokomotiva odlučuju o pobjednicama Kupa

Branimir Korać • četvrtak, 25.05.2023.
Nije bilo prostora za iznenađenje: Podravka i Lokomotiva odlučuju o pobjednicama Kupa

U Poreču se već tradicionalno održava Festival rukometa, završnica Kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji, a danas smo saznali finalistice kod rukometašica. Iznenađenja nije bilo, Lokomotiva i Podravka borit će se za trofej...

Odmah nakon ždrijeba polufinalnih parova Kupa Hrvatske za rukometašice, krenule su priče samo o velikom finalu između Lokomotive i Podravke, Koka i Dalmatinka odmah su stavljene u sporedne uloge. U konačnici tako je i bilo, razlika u kvaliteti je jednostavno prevelika i kada su Lokomotiva i Podravka u pravom izdanju, tada prostora za iznenađenje jednostavno nema.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lokomotiva je prva odrađivala svoj dio posla i odradila ga je uspješno. Koka nije imala šanse, izdržala je svega desetak minuta kada je bila u vodstvu 4:3, ali nakon toga Lokomotiva radi seriju 5:0, odvaja se na 8:4 i do kraja susreta ima sve pod svojom kontrolom.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 17:9, vrlo brzo u drugom dijelu Lokomotiva je došla do dvoznamenkaste prednosti i bilo je samo pitanje s kolikom će razlikom na kraju slaviti. Završilo je 37:20, a sam rezultat dovoljno govori o susretu.

Lokomotivu su predvodile Lena Ivančok koja je skupila 14 obrana uz 50 posto uspješnosti. Kristina Dramac postigla je sedam golova, a Stela Posavec šest. Kod Koke Sara Šporar skupila je 15 obrana, a po šest golova postigle su Martina Krajpl i Una Ivančić.

Vrlo lagan posao imala je i Podravka koja je nadigrala Dalmatinku i svladala je s čak 44:22. Dvostruko više pogodaka, veliki broj pogrešaka i općenito skroman nastup Pločanki koje nisu imale nikakav odgovor na nastup Podravke.

Već u desetoj minuti Podravka je vodila 7:2 i bilo je jasno u kojem smjeru ide ovaj dvoboj, a razlika je samo rasla i povećavala se. Konačnih 22 gola razlike možda i nije realan odnos snaga, ali razlika u kvaliteti izvedbe u ovom susretu bila je velika.

Kod Podravke istaknule su se Katja Vuković sa sedam golova te s po šest Nikolina Zadravec, Sara Šenvald i Andrea Šimara. Kod Dalmatinke Anđela Sušak postigla je sedam golova.

Finalni dvoboj na rasporedu je u subotu od 17:30 sati.

Kup Hrvatske, polufinale:
Lokomotiva - Koka 37:20
Podravka - Dalmatinka 44:22

FOTO: HRS/Nebojša Tejić/STA

Hrvatski kup žene

polufinale

Lokomotiva37:20Koka
Podravka Vegeta44:22Dalmatinka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!