Ostali sportovi

Tijana Korent zlatna na preskoku na Svjetskom kupu u Varni!

Sportnet • subota, 27.05.2023.
Tijana Korent zlatna na preskoku na Svjetskom kupu u Varni!

Odlične vijesti stižu iz Bugarske, točnije Varne, gdje je najbolja bila Tijana Korent. Hrvatska gimnastičarka bila je najbolja na preskoku na Svjetskom Challenge kupu...

Hrvatska reprezentativka Tijana Korent osvojila je zlato na preskoku na Svjetskom Challenge kupu u Varni. Nakon što je kvalifikacije odradila s najboljom ocjenom, isto je ponovila danas u finalu slavivši s ukupno 13.050 bodova. Istu ocjenu imala je i Mađarica Greta Mayer, no Tijana je stala na najvišu stepenicu postolja zbog veće E ocjene u drugom skoku. Brončana je turska reprezentativka Bengisu Yildiz (12.950).

"Nemam riječi. Presretna sam."

Bilo je ovo 41. finale članice Gimnastičkog kluba Nedelišće na turnirima Svjetskog kupa i jubilarna deseta medalja. Do sada je osvojila jedno zlato, tri srebrne medalje i pet brončanih.

Hrvatska ženska sportska gimnastika skupila je već 136 finala na turnirima SK, a Tijanino današnje zlato je 44 medalja (devet zlatnih, 19 srebrnih i 16 brončanih).

"Bilo je napeto do kraja, odradila sam čak bolje u finalu nego u kvalifikacijama. Drugi skok sam odradila sjajno i on mi je donio zlato. Presretna sam s ovom medaljom", rekla je Korent nakon slušanja hrvatske himne u Bugarskoj, a ovo je njezina odlična najava za Svjetski kup u Osijeku (8.-11. lipnja) u kojem predvodi ženski dio hrvatske reprezentacije.

U finalu konja s hvataljkama Hrvatska je danas imala dvojicu predstavnika. Marko Sambolec u svom prvom finalu SK zauzeo je sedmo mjesto s ocjenom 13.766, a Mateo Žugec u svom trećem finalu pak osmo mjesto (13.300).

Sutra, drugog finalnog dana nastupiti će Tina Zelčić na gredi.

FOTO: Slobodan Kadić/ HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!