Ostali sportovi

Olimpijci Ude i Srbić zvijezde prvog Parkour kupa u Čakovcu

Sportnet • subota, 27.05.2023.
Olimpijci Ude i Srbić zvijezde prvog Parkour kupa u Čakovcu

U organizaciji Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan danas je na terenima iza Macanovog doma održan Parkour kup Čakovec. Prvo službeno natjecanje u ovoj mladoj, ali izrazito popularnoj disciplini Svjetske gimnastičke federacije...

Posebne zvijezde ovog natjecanja, na oduševljenje brojne publike u Čakovcu, bili su naši srebrni olimpijci Tin Srbić i Filip Ude, inače novopečeni sportski direktor GK MZ Macan te predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.

Natjecanje je službeno otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, a kako je s preče i konja s hvataljkama prijeći na Parkour poligon okušali su se i Srbić i Ude.

“Iskreno, prvi put sam u Čakovcu i dvorani GK MZ Macan. Drago mi je da sam došao i da su me pozvali na ovo prvo natjecanje u Parkouru ikada u Hrvatskoj. To je nova grana gimnastike, još se razvija, nismo ni mi baš upoznati s time, ali nadam se da će se Parkour u budućnosti kod nas razvijati još više. Vidim da već na ovom prvom natjecanju ima puno djece. Drago mi je da se razvijamo u svim disciplinama, danas je ovdje poligon sastavljen od gimnastičkih sprava, nije mi bilo strano kada sam ga isprobao. Nisam išao svom snagom, ali zanimljivo je. Nadam se da se djeca zabavljaju i da im je ugodno“, rekao je Tin Srbić.

“Parkour kup Čakovec okupio je gotovo 60 djece iz pet hrvatskih klubova, GK MZ Macan, ZTD Hrvatski sokol, GK Trešnjevka, GK Zaprešić i GK Brezovica. Ovo je nova disciplina u gimnastičkoj obitelji, ali sve popularnija. Drago mi je da je i u našoj zemlji pobudila velik interes i da su klubovi zainteresirani za razvijanje ove discipline. Hrvatski gimnastički savez svakako će biti podrška u njihovom daljnjem napretku“, rekao je predsjednik HGS-a Marijo Možnik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!