Košarka

Sjajna posljednja četvrtina Miami Heata i poravnanje u finalnoj seriji!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.06.2023.
Sjajna posljednja četvrtina Miami Heata i poravnanje u finalnoj seriji!
Foto: EPA

Miami Heat izjednačio je u finalnoj seriji protiv Denver Nuggetsa. U drugoj utakmici finala igranoj u Denveru, Heat je, prije svega zahvaljujući odličnoj zadnjoj četvrtini, došao do pobjede...

Dramatična je bila još jedna finalna utakmica NBA sezone. Miami Heat upisao je drugo uzastopno gostovanje kod Denver Nuggetsa i uspio doći do breaka u finalnoj seriji.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti su upisali pobjedu rezultatom 111:108 i sada na svoje dvije domaće utakmice putuju s breakom. Hoće li ga sačuvati, ostaje nam saznati u narednim danima, ali Heat je ponovno nadmašio očekivanja, bez obzira na to što je tek početak finalne serije.

Miami je bolje otvorio susret i kroz prvu četvrtinu vodio s 21:10. To je bilo izjednačenje najvećeg vodstva protiv Nuggetsa u ovom doigravanju, nakon čega je domaćin u narednih devet minuta napravio seriju od 32:11.

Denver je ove sezone u doigravanju dobio svih 11 utakmica u kojima je vodio dvoznamenkastom razlikom, ali ne i noćas. Na početku posljednje četvrtine gosti su napravili seriju 17:5, imali i 12 koševa viška, no većinu su ispustili te se morali spašavati promašajem Jamala Murrayja kad je vrijeme isticalo.

Do pobjede ih je predvodio Gabe Vincent s 23 poena, dok su po 21 koš dodali Jimmy Butler (devet asistencija) i Bam Adebayo (devet skokova).

Nikola Jokić s 41 poenom i 11 skokova ponovno je predvodio Nuggetse, dok je Jamal Murray dodao 18 koševa i deset asistencija.

NBA, finale:
Denver Nuggets - Miami Heat 108:111 (1-1 u seriji)

FOTO: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!