Nogomet

[VIDEO] Okupila se U-21 reprezentacija: 'Idemo dobro odraditi pripreme i probati doći do finala'

Petar Jenjić • utorak, 06.06.2023.
[VIDEO] Okupila se U-21 reprezentacija: 'Idemo dobro odraditi pripreme i probati doći do finala'
Foto: FaH

Hrvatska U-21 reprezentacija u Medulinu će s pripremati za skorašnje Europsko prvenstvo. Predstojeće natjecanje najavili su Martin Baturina i Nikola Soldo...

Hrvatska reprezentacija do 21 godine okupila se u Zagrebu i otputovala na pripreme u Medulin uoči Europskog prvenstva koje se od 21. lipnja do 8. srpnja održava u Rumunjskoj i Gruziji.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Upravo u Medulinu dočekat će ih novi izbornik Dragan Skočić koji će se imati priliku upoznati s igračima.

"Vidjet ćemo kakav je, osobno ga ne poznajem, a mislim da nisu ni drugi. Očekujemo velike stvari, kvalificirali smo se, a sad idemo po što bolji rezultat. Idemo od utakmice do utakmice", rekao je Martin Baturina.

Kako bi Hrvatska trebala izgledati na Euru.

"To ovisi o izborniku, ali volio bih da igramo napadački, imamo kvalitetu za to, međutim, ni obrana nam nije loša. Po pitanju A reprezentacije, svi znaju o konkurenciji, sve u svoje vrijeme", dodao je Baturina.

Hrvatska će igrati u skupini B. 21. lipnja čeka je dvoboj protiv Ukrajine, 24. lipnja susret sa Španjolskom, a zatim 27. lipnja protiv Rumunjske.

"Ispred nas je veliki izazov, drago nam je što smo se kvalificirali. Idemo dobro odraditi pripreme, probati doći do finala, napraviti nešto veliko. Sve su skupine jake, nisu bez veze te ekipe na Europskom prvenstvu. Ne znamo puno o protivnicima, ali analizirat ćemo ih, na nama je odraditi što bolje pripreme i za početak proći skupinu kao prvi", dodaje Nikola Soldo koji u Kölnu ne igra zadnjih mjeseci.

"Konkretan razglog ne znam, no treniram, borim se, šutim i radim. Otac mi pomaže jer je sve to prošao dok je bio mlad, ali i kad je bio stariji. Savjetuje mi da samo treniram i da će se sve to vratiti, da budem stprljiv. Cilj mi je da, kao i on, dođem do A reprezentacije."

Za plasman na Olimpijske igre treba ući u polufinale.

"Olimpijske igre nisu visok cilj. Moramo otići na Europsko prvenstvo sa samopouzdanjem i možemo više od polufinala", dodao je.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!