Nogomet

Meksička socca reprezentacija upisala tijesnu pobjedu protiv Hrvatske

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 06.06.2023.
Meksička socca reprezentacija upisala tijesnu pobjedu protiv Hrvatske
Foto: Marin Sušić

U najzanimljivijoj utakmici drugog kola skupine B na Socca SP-u hrvatski malonogometaši poraženi su od Meksika rezultatom 1:0, a jedini strijelac bio je Ochoa u 12. minuti utakmice...

Hrvatska je imala svoje brojne prilike, a najbolju je krajem utakmice imao Haramustek koji je pogodio vratnicu meksičkog gola.

"Po meni je današnju utakmicu odlučila jedna naša pogreška u obrani, rekao bih da mi nismo zaslužili izgubiti. Mi nismo iskoristili svoje prilike, dok oni jednu nažalost jesu. Meni je užasno žao zbog ovog poraza. Svaka čast navijačima koji su nas bodrili cijelu utakmicu, bili su nam dodatan vjetar u leđa, zbog njih nam je posebno žao i hvala im na svesrdnoj podršci", izjavio je Alberto Sinani.

Meksiko je na posljednje dvije svjetske smotre oba puta ispadao u četvrtfinalu, a i ovoga puta su dokazali da su ozbiljan pretendent za najviše pozicije. Hrvatski kapetan Josip Haluška osvrnuo se na utakmicu i rekao kako reprezentacija ima za čime žaliti.

"Utakmica je bila egal, za gledatelje dosta zanimljiva. Analizirali smo Meksiko, vidjeli da su odlični u igri jedan na jedan. Zatvorili smo dosta njihovih napada, nažalost iskoristili su jednu našu pogrešku, dok mi nismo zabili. Imali smo čak i igrača više, jednu vratnicu i par odličnih prilika, ali nije išlo. Sada nas očekuje Sirija, nećemo ih podcijeniti, ali idemo po tri boda", riječi su Haluške.

Veliki broj hrvatskih navijača pohodi utakmice hrvatske reprezentacije u Essenu, a sinoć su unatoč porazu nakon utakmice navijači i igrači dugo nakon utakmice zajedno pjevali na terenu. Vodstvo Hrvatskog socca malonogometnog saveza zahvalilo se navijačima i pozvalo ih na sve nadolazeće utakmice.

Danas izabranike Željka Ostrmana očekuje novi ispit protiv reprezentacije Sirije u 17:00 sati. Dvoboj je to za drugo mjesto u skupini, a prijenos utakmice može se pratiti na Nova Sportu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!