Košarka

Može li Efes na domaćem parketu preokrenuti seriju protiv Fenera?

Krešimir Milić • srijeda, 07.06.2023.
Može li Efes na domaćem parketu preokrenuti seriju protiv Fenera?
Foto: EPA

Efes je u prošloj natjerao Itoudisa na razbijanje ploče, a u prvoj su teško poraženi od Fenerbahčea. Pitanje je može li Efes na domaćem parketu ponoviti ishod iz druge utakmice serije i preokrenuti rezultat…

Košem sa zvukom sirene došli su košarkaši Ergina Atamana do pobjede u drugoj utakmici napete polufinalne serije između Efesa i Fenerbahčea. U prvoj je bio teški poraz i poniženje Efesa, a Fener je slavio rezultatom 108:66.

Igraj na Efes - Fenerbahče na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvoj utakmici Dimitris Itoudis potpuno je smanjio efikasnost Efesa koji je odigrao jednu od najlošijih utakmica sezone. Sedam puta su igrali međusobno ove sezone, a nijednom nije netko bio tako uvjerljiv kao Fener u toj prvoj utakmici polufinala turske lige.

Više od 100 koševa ubacio im je Fener i prije dva mjeseca, a tad je razlika bila nešto manja pri rezultatu 103:86. Ipak Efes ima način kako se vratiti i izvući tijesnu pobjedu protiv Fenerbahčea.

Prošla je natjerala Itoudisa od muke da razbije ploču na kojoj je crtao akcije svojim igračima, ali očito bezuspješno. Možda zato nova bude imala više sreće.

Fener ima danas priliku vratiti vodstvo i na gostujućem terenu u iduće dvije utakmice riješiti prolaz u finale doigravanja. S druge strane Efes je u prednosti domaćeg parketa i ima priliku napraviti preokret u seriji.

Pitanje je još tko će prije do svog cilja.

Što su rekli?

Ergin Ataman, trener Anadolu Efesa: "Čestitam svojim igračima. Nakon vrlo teškog poraza, pokazali su karakter nakon što su na početku susreta zaostajali 13 razlike, ali nisu se vratili ni korak. U početku su naravno Clyburn i Larkin vukli momčad, kao i Elijah Bryant. Osim njih, sjajan posao odradio je naš domaći igrač Furkan Haltali. Doveli smo seriju do 1-1. To je sve što imam za reći o utakmici."

Dimitris Itoudis, trener Fenerbahčea "Mnogo stvari trebamo raditi dobro i moramo se natjecati. Dokazali smo da se možemo natjecati i to je ono što želimo; natječite se na najvišoj razini i borite se za svaki posjed."

Mjesto, vrijeme, sudac

Sinan Erdem Dome, Istanbul, 19 sati

Nedostaju

Anadolu Efes: -

Fenerbahče: -

Prethodni međusobni dvoboj

Košem sa zvukom sirene slavio Efes u prošloj utakmici 92:90 u gostima kod Fenera, a u prvoj se nisu proslavili i poraženi su 108:66.

Prognoza

Efes ima priliku na domaćem parketu preokrenuti seriju nakon što su u napetoj drugoj utakmici uspjeli izjednačiti.

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!